-
Odp: 70D czy 6D
Dziewczyna ma 16-17 lat i "przyszłościowe" body.
Co w nim jest takiego przyszłościowego?
Na najbliższe lata( szkoły/technikum) a może i na dłużej( studia) czyli 5-6 lat puszczacie oko mówiąc: "masz świetny aparat" teraz zbieraj na obiektywy.
Ale ...najpierw zapytaj mamy czy ona będzie ciężko harowała na zachciewajki córki, której koledzy w szkole powiedzieli i potwierdzili to "fachowcy z forum", że "dobry" ( aa sorry " przyszłościowy") obiektyw UWA to 16-35/2.8/4 ( ktoś coś wspominał o krajobrazach?).
Najlepszy do portretu to 85/1.8 ale ...przyszłościowy to 1.4.
Imieniny u ciotki Jadźki wyjdą na fotkach słabo, bo przydałaby się lampa. Co tam "przyszłościowego" w tej kwestii mamy do zaproponowania ?
50D ( abo i 60D, żeby nie było, że jestem "skąpy") to dobre puchy. I tanie ! I nie sądzę, by trzeba zaczynać swoją "epopeję" z lustrzankami biorąc się z nimi "za pełną klatę", a przecież efekty uzyskane za pomocą OBIEKTYWÓW ( nie obiektywu) podpiętych do tych aparatów wielu z Was przez lata satysfakcjonowały.
No chyba, że wszyscy w Canonie to teraz siedzą z FF.
A ! No przecież 6D ma świetne ISO i "nie szumi" !
PS
Moje FF ? Patrze na leżące przede mną 6D nadal twierdzę, że nie dorównuje ono mojej drugiej puszce APS-C.
Ale jak widać z postów w tym wątku, jestem w błędzie.
PS2
RobertON - Twój komentarz do "4 puszek" możliwe, iż nikogo nie zainteresuje. Ale jak się chcesz sprężyć, to ..śmiało.
Wezmę to na klatę. Pełną klatę lol
Tagi dla tego wątku
Uprawnienia umieszczania postów