Strona 4 z 16 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 159

Wątek: 70D czy 6D

Coś już napisał

Domyślnie Odp: 70D czy 6D

Przywitam się w tym wątku.
    Jako, że czasami myśl mnie nachodzi na kupno 6D to jednak uważam, że zaczynanie swej przygody z pełno-klatkowym body nie może się obyć bez odpowiedniej szklarni.
    Polecanie tego aparatu osobie, która nie ma żadnego słoika, który pozwoliłby rozwinąć skrzydła tej puszce mija się z celem.
    Zachęcanie do zakupu aparatu by skorzystać z cash back`u też powinno być konkretnie wytłumaczone.
    Nie jest pewne, że zwrot się otrzyma. Paragraf 5 punkt 3 regulaminu promocji może zniwelować taką możliwość.
    Dlatego kupno 2-3 obiektywów ( np 35mm/50mm/85mm) i "upolowanie" aparatu typu Canon 40D/50D da większe szanse na wejście w system niż pakowanie się od razu z puchą FF i 1 manualnym pleśniakiem.
    Ostatnio edytowane przez BLS19 ; 24-09-2015 o 15:52

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Jak komuś się marzy FF powinien nabyć FF. Pole do popisu dla tanich pleśniaków jest tu właśnie znacznie większe niż z kropem. O ile lustro nie haczy.

A swoja droga piękny jest ten regulamin wysmażony przez Canon PL. Czyta się jak jakiś kodeks albo Konstytucja RP

Uczestniczyłem kiedyś w tuzinach (pewnie dobrze ponad setkę) kaszbaków kiedy była ich epidemia lata temu. Prawie każdy gadżet komputerowy i elektroniczny miał kaszbak, czasem 100 % ceny. Często pobierałem wyroby których zupełnie nie potrzebowałem, bo były za darmo albo prawie za darmo. Z tego może jednego czy dwóch nie dostałem, ale były to drobiazgi typu czytnik USB za $19.99, zero po rabacie, z zupełnie nieznanych firm z którymi nawet nie dało się skontaktować albo przestały istnieć.

Nigdy jednakowoż nie czytałem tak wypasionych regulaminów. Nie spotkałem się też z ograniczeniem liczby rabatów w ten sposób, że już po zakupie dostaje się wiadomość "przykro, ale decyzja Wysokiej Komisji jest odmowna, rabaty się skończyły, życzymy zadowolenia z zakupionego sprzętu buahahahaha "

A oddawanie gratów, (Canon PL zadowoli się pewnie jednorazowym kliszakiem) które będa zmielone i wyrzucone, to tylko typowe utrudnienie przy takich akcjach, obok np. wycinania kodów z pudeł, kopiowania paragonów i wysyłania dwóch osobnych kopert, żeby brali udział tylko ci, którzy naprawdę gotowi sa na heroiczna walkę.
    I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Naleśniki Canona nie są szkłami manualnymi...
    Canon nie zabiera tego złomu...
    Ostatnio edytowane przez Bangi ; 24-09-2015 o 18:33

Początki nałogu Awatar eleroo

BLS z pleśniaków się smiejesz a wciskasz przeterminowany o dwie generacje złom 40d i 50d to stare struple to już lepiej by kupiła sobie jakiegoś nowego entry lewela haha To nie analogi kurde, którym wszystko jedno, że technika poszła do przodu, bo 'matrycę' można w nich sobie zmieniać do woli Pomysł z 6d i naleśnikiem jest imho dobry bo daje solidną bazę. No ja bym naleśnika nie kupowała, bo nie moja ogniskowa, ale to spoko szkiełko a i dziewczynie ogniskowa pasuje. I nie wiem co Wy macie z tymi manualami, nie potraficie ich używac czy jak? Trochę z offtopuję jak już przy tym jesteśmy... Wy macie bekę z plesniaków, Wasze prawo, ja natomiast mam straszliwą bekę z fotografistów z Elkami za grube tysiące, którzy smarują potem te Ele wazeliną albo ubieraja w rajtuzy, bo im za technicznie rysują No to pośmialismy się

Bierz dziewczyno 6d, przecież wiążesz przyszłość z fotografią, to nie będzie dla Ciebie 'lustrzanka na próbę, żeby zobaczyć czy polubię focenie' tylko narzędzie pracy. Szkła sobie podokupujesz powoli (tym bardziej, że naleśnik Ci sie podoba), zawsze łatwiej potem uzbierać nawet 2k niż 6

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

Cytat Zamieszczone przez eleroo Zobacz posta
    BLS z pleśniaków się smiejesz a wciskasz przeterminowany o dwie generacje złom 40d i 50d to stare struple to już lepiej by kupiła sobie jakiegoś nowego entry lewela haha To nie analogi kurde, którym wszystko jedno, że technika poszła do przodu, bo 'matrycę' można w nich sobie zmieniać do woli Pomysł z 6d i naleśnikiem jest imho dobry bo daje solidną bazę. No ja bym naleśnika nie kupowała, bo nie moja ogniskowa, ale to spoko szkiełko a i dziewczynie ogniskowa pasuje. I nie wiem co Wy macie z tymi manualami, nie potraficie ich używac czy jak? Trochę z offtopuję jak już przy tym jesteśmy... Wy macie bekę z plesniaków, Wasze prawo, ja natomiast mam straszliwą bekę z fotografistów z Elkami za grube tysiące, którzy smarują potem te Ele wazeliną albo ubieraja w rajtuzy, bo im za technicznie rysują No to pośmialismy się

Bierz dziewczyno 6d, przecież wiążesz przyszłość z fotografią, to nie będzie dla Ciebie 'lustrzanka na próbę, żeby zobaczyć czy polubię focenie' tylko narzędzie pracy. Szkła sobie podokupujesz powoli (tym bardziej, że naleśnik Ci sie podoba), zawsze łatwiej potem uzbierać nawet 2k niż 6
    Elka to synonim szkła które w zamyśle konstruktorów/producenta miało być najlepsze. Wyszło jak wyszło, jedne są super, drugie nie. Sigma i Tamron praktycznie rozjechały w ostatnich latach legendę elki. Mi 40 nie pasuje ani pod cropem ani pod FF, mam ją bo jest tania i mała. Nie widziałem natomiast elek w rajtuzach i nasmarowanych wazeliną.

Dopiero zaczyna Awatar Yuukarii
    Miasto
    Tarnów

Cóż za idiotyczna konwersacja się tutaj rozwinęła. Mój pentacon 50, który "przeżył" zapewne więcej niż ja. Jest świetny, ostry, brak mydła. Kupiłam go za grosze, razem z analogową Prakticą. Właśnie wróciłam z MediaMarket, pan w obsłudze powiedział, że mogę przynieść do nich nawet analogowy aparat.

Coś już napisał

Nigdy przez myśl by nie przeszło aby podśmiewać się z manuali, szczególnie, że sam z nich korzystam. Ale za to śmiech mnie ogarnia gdy czytam rady typu: "nie masz żadnego obiektywu a chcesz dobra puszkę - kup Canona 6D" Tak ! To jest śmieszne. Płyniecie w tym wątku wyjątkowo " wartko" ale nieszczególnie " rozumnie" .
    Dziewczyna jest w szkole fotograficznej. Jak rozumiem potrzebować będzie z czasem nie tylko jednego manualnego obiektywu. Mając bezlusterkowca zapewne może nabyć dosyć tanie obiektywy o ogniskowych: 20mm; 30mm;35mm; 50mm; 60mm i to poniżej 1000pln każdy.
    Ułożenie szklarni w tym zakresie ale pod FF nie będzie tanie.
    FF nie załatwia żadnych spraw. Jest drogie w zakupie/kompletowaniu, trudne w użytkowaniu ( ciężar, rozmiar)i nie tak "wybitne" w porównaniu z APS-C jeśli chodzi o matrycę.
    6500zl na puszkę i szkła jest niczym, jeśli myślimy o FF.
    Ale 2-3 dobre i nowe obiektywy, które dadzą szanse na długie ich użytkowanie a jednocześnie na wejście w jakiś system ( niekoniecznie Canona) są dobrym początkiem.
    Canony 40D/50D są starociami. Ale tanimi starociami. Dają też to, czego nie mają budżetowe aparaty to znaczy dobrą ergonomię( 2 kółka/dobry wizjer,odpowiednia wielkość/) i dzięki niej w przyszłości jest szansa na bezproblemowe przejście na aparat o klasę wyżej( w tej kwestii 6D nie jest "tą" klasą).
    Matryce w 50D/60D aż tak badziewne nie są.
    Ale za to te aparaty są tanie. I dzięki tej "taniości" stać ja na 2-3 niezłe szkła, które dadzą dużo radochy a jednocześnie nie przeszkodzą w przejściu na FF jeśli zajdzie taka potrzeba.
    Nie sądzę by już teraz wiadomo było, że APS-C ogranicza założycielkę wątku.

Yuukari- nazywanie wypowiedzi innych "idiotycznymi" nie świadczy dobrze o Tobie.
    Takie podsumowania zostaw dla siebie.I staraj się włączyć w dyskusje nie tylko informacją co Twój obiektyw przeżył.

Dopiero zaczyna Awatar Yuukarii
    Miasto
    Tarnów

Tak, zdaję sobie bardzo dobrze sprawę z tego, że lepiej mieć dobre szkła i średnie body. Ale to jest moja jedyna szansa na kupno FF, wolę zdecydowanie powoli kupować obiektywy po 2, 3 tysiące niżeli kupić 70D i być z niego niezadowolonym.

Coś już napisał

Co co " załatwisz" przez FF ?
    To że będziesz mogła bardziej "pobawić" się GO?
    I nadal będziesz kisić się z jednym obiektywem ( jakąś tanią 50ką czy 35ką).
    Lepiej dokup sobie 20kę albo 30kę do Nexa, i do tego program do obróbki RAW ( LR czy C1) i ucz się , a nie rzucaj na puchę za 6 tysiaków licząc na to, że fotki będą lepsze.
    Nie będą!

Pełne uzależnienie Awatar salas
    Miasto
    KIELCE

Magia FF wygrywa!!!! Lepiej miec 6d z 1obiektywem niz dobrego cropa z dobrymi szklami!
    Nie zapomnij o kilku nowych tematach z pytaniami o akcesoria, na forum nie ma takich informacji
    SONY

Strona 4 z 16 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów