Pokaż wyniki od 1 do 10 z 159

Wątek: 70D czy 6D

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar RobertON
    Miasto
    Gorzów Wlkp.

Domyślnie Odp: 70D czy 6D

Cytat Zamieszczone przez BLS19 Zobacz posta
    Zapewniam Cię, Pan.Kolega, że mój zestaw jest dla mnie lepszy niż 6D i wystarcza mi w 100%.
    A 6D ma jedną zaletę. Można do niego podpiąć 17-40 ( używany za około 2k), którego zakres i szybkość potrzebuję.
    Potrzebował bym bardziej 16-35 2.8/4 ale nie dam za tę potrzebę więcej niż to co wysupłam za 17-40.
    A 6D ma tylko jeszcze jeden argument do powyższego: -3 EV czułości modułu AF ( ale w przeciwieństwie do mego aparatu tylko 1 krzyżowy).
    Więc faktem jest, że żyję w błogiej fotograficznej nirwanie. Tu masz rację.
    Opróczt tej nirwany, to masz wielkie parcie na pokazanie "co to nie Ja".
    A w tym wątku nie chodzi o to co Ty potrzebujesz, tylko ktoś inny.
    Może spróbuj więcej przyjaznego nastawienia do innych, a mniej "sadzenia się".

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez Yuukarii Zobacz posta
    Witam, mam ogromny dylemat. Jestem w drugiej klasie na fototechniku, potrzebuję dobrego aparatu do 7 tysięcy. Przez ostatnie 5 lat robiłam zdjęcia Sony NEX-5. Dopinam do niego analogowego pentacona 50 f/1.8. Mój problem polega na tym czy kupić 70D z 2 obiektywami i wszystkim akcesoriami, czy 6D samo body i
    robić zdjęcia z adapterem pentaconem. Czy jest aż taka różnica pomiędzy tymi dwoma aparatami, lepiej w pełną klatkę zainwestować? Proszę o mądre odpowiedzi.
    O ile mogę coś doradzić, to ów 6d jest najtańszym FF i to na niego warto się zdecydować.
    Pomijając chyba najwyższe używalne ISO, to zabawa GO jest często używanym środkiem wyrazu.
    Całkiem dobrze można płytką GO uzyskać przy przyłonie f4,0 z FF, co przy cropie wymaga obiektywu f2,8, gdzie jest najmniej ostry.
    Po co kupować cropa, gdy warto kierować się w stronę FF i z niego uzyskać najlepsze foty o najwyższej dynamice i niekiedy najpłytszej GO.
    Ostatnio edytowane przez RobertON ; 25-09-2015 o 07:41

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów