ja jestem zadeklarowanym pentalibem i jakos ban mnie jeszcze nie siegnal...ja od 2008 przerobilem 6? 7 puszek (w 3 systemach) i dopiero 6d spelnilo moje oczekiwania (moze przydalaby sie szybsza seria ale nie jest to dla mnie mus, jakby byl to pewnie nie mialbym juz nerki ale targalbym w plecaku 1dX :P )
50d to troche zabytek, nie mowie ze zly do np nauki itd ale zabytek i ciezko trafic sztuke w sensownym stanie, autorka od 5 lat wojowala z nexem wiec tak czy siak wieksze czy mniejsze podstawy ma (w 5 lat mozna sporo oganrac ;])wiec czemu nie wejsc w troche glebsa wode? majac 6.5tys ja bym kupil 6d uzywane (zreszta takie wlasnie bralem...) a za 2tys pod wymagania autorki spokojnie wymyslisz zestaw szkiel
wyzej padlo fajne zdanie, 6d nawet z samym 50/1.8 zmusi autorke do kombinowania, sam tak mialem tylko ja uzywalem 35mm do wszystkiego (na aps-c wiec w sumie jeden ****) i nie dosc ze mialem frajde to nie stalem sie wygodnicki tylko nauczylem sie pracowac tym czym mialem w kazdych warunkach, czasami oczywiscie bylem ograniczony bo niektorych rzeczy sie nie przeskoczy ale mimo wszystko da sie
i nie kumam - autorka w tej chwili ma 6500, za wiekszosc kupuje 6d + 50/1.8 i zostaje jeszcze pare groszy zeby dolozyc za jakis czas do czegos szerszego, generalnie za 7tys moglaby zmiec zestaw do swoich potrzeb - 50/1.8 + cos szerszego np od samyanga, 6.5tys to nie jest ''tylko'' za ta kase mozna kombinowac
moze masz inne wymagania, ale ja paczac na to z obecnej perspektywy nigdy nie wszedlbym w zaden z proponowanych zestawow z 50d, generalnie to tkie pitolenie... po co komu FF, po co komu to i tamto... a po co komu sredni format? przeciez to juz w ogole przerost formy nad trescia !!
tak z innej beczki - uzywales troche FF?