Strona 12 z 16 PierwszyPierwszy ... 21011121314 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 159

Wątek: 70D czy 6D

Dopiero zaczyna Awatar Yuukarii
    Miasto
    Tarnów

Domyślnie Odp: 70D czy 6D

Przepraszam bardzo iż się wtrącę w mój wątek, jeżeli panowie macie jakieś problemy między sobą to proszę robić to gdzieś indziej. Wątek zakończony, dziś po południu jadę odebrać aparat i będę czekać na torbę i obiektyw. Może kiedyś się wypowiem jak mi się pracuje z jednym obiektywem.

Uzależniony Awatar słowiczek
    Miasto
    T.M.

Cytat Zamieszczone przez eleroo Zobacz posta
    przeterminowany o dwie generacje złom 40d i 50d to stare struple to już lepiej by kupiła sobie jakiegoś nowego entry lewela haha
    ...chyba nie do końca masz pojęcie o tym, co piszesz...albo nie masz go w ogóle...

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez salas Zobacz posta
    Magia FF wygrywa!!!!
    ...jeżeli umiesz czarować

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez Yuukarii Zobacz posta
    Pisałam już, że chcę robić zdjęcia portretowe i krajobrazowe.
    c17-40/4L i c50/1.8STM. ELa nie musi być nowa.

Nie rozumiem tylko czemu rozważałaś kupno 70d, skoro chcesz kupić 6d...
    Ostatnio edytowane przez słowiczek ; 28-09-2015 o 02:59

Dopiero zaczyna Awatar Yuukarii
    Miasto
    Tarnów

Ponieważ na początku się zastanawiałam nad 70D, w szkole i także tu na forum usłyszałam, że lepiej 6D.
    Już kupiłam 6D

Coś już napisał

A jakie argumenty "usłyszałaś" za wyborem 6D? Bo patrząc na to co wypisują tu forumowicze, którzy nie znają nawet regulaminu cash backu, albo rzucają tylko "bierz 6D" można dojść do wniosku, iż wieje tu zupełną amatorszczyzną.
    Ludzie wpuścili Cię w zupełny kanał, nie biorąc odpowiedzialności za Twoje pieniądze. Prawdziwe pieniądze.
    Jak się robi zdjęcia Canonem 6D z jednym obiektywem? Tak samo jak Nexem z jednym szkłem.
    Szkoda, że nie poznasz ( teraz) radochy z posiadania 2-3 fajnych obiektywów.
    A;le o to akurat grono "amatorów" się nie martwi.
    Grunt, że będziesz miała puszkę, która "mało szumi"
    Lol

Uzależniony Awatar słowiczek
    Miasto
    T.M.

Cytat Zamieszczone przez BLS19 Zobacz posta
    A jakie argumenty "usłyszałaś" za wyborem 6D? Bo patrząc na to co wypisują tu forumowicze, którzy nie znają nawet regulaminu cash backu, albo rzucają tylko "bierz 6D" można dojść do wniosku, iż wieje tu zupełną amatorszczyzną.
    Ludzie wpuścili Cię w zupełny kanał, nie biorąc odpowiedzialności za Twoje pieniądze. Prawdziwe pieniądze.
    Jak się robi zdjęcia Canonem 6D z jednym obiektywem? Tak samo jak Nexem z jednym szkłem.
    Lol
    Nie wiem co to cash back z praktyki, nie kupowałem nic nowego, i nie mam takiej potrzeby, żeby płacić jak chłop za zboże za nowy sprzęt, gdy na rynku wtórnym jest dużo sprzętu w dobrym stanie. Czy doradziłbym autorce wątku 6d? Pewnie tak, biorąc pod uwagę przeznaczenie. Praca z jednym obiektywem wyzwala pewną bardzo ważną w fotografii cechę, mianowicie kreatywność. Wiem, bo sam aktualnie to przerabiam. Da się, ale trzeba sobie zdawać sprawę z tego, że łatwo nie będzie, btw myślenie w fotografii zawsze owocowało ciekawymi kadrami. Gdyby koleżanka kupiła cropa, po prostu musiałaby dobrać odpowiednie szkła do własnych preferencji i wykazać się kreatywnością tam, gdzie w przypadku cropa jest to niezbędne

Coś już napisał Awatar daris
    Miasto
    trójmiasto

Ponieważ na początku się zastanawiałam nad 70D, w szkole i także tu na forum usłyszałam, że lepiej 6D.
    Już kupiłam 6D
    Dobry wybór. Do tego jeszcze dobry obiektyw ( 35mm ) i będzie idealnie.
    Canon 7D mk2, Sigma 10mm 2.8, Sigma A 18-35 1.8, Sigma 35 1.4, Canon EF 70-200 2.8L, Canon 580 EX II

Pełne uzależnienie
    Miasto

Przepraszam bardzo iż się wtrącę w mój wątek, jeżeli panowie macie jakieś problemy między sobą to proszę robić to gdzieś indziej. Wątek zakończony, dziś po południu jadę odebrać aparat i będę czekać na torbę i obiektyw. Może kiedyś się wypowiem jak mi się pracuje z jednym obiektywem.
    Jak nie chcesz już czytać tych przepychanek słownych to zaloguj się na forum, idź w ustawienia -> Moje subskrypcje -> Subskrypcje i przestań obserwować założony przez siebie wątek.

Uzależniony Awatar RTSiak

Lol
    totalnie bezsensowne podejscie do tematu, na wlasnych i znajomych bledach wiem ze lepiej doinwestowac na poczatku w lepsza puszke i stopniowo dobierac kolejne szkla, nie odwrotnie, bo szklarnie zawsze mozesz zmienic/dokupic a puche co ile wymieniasz? samo body zacznie zdecydowanie szybciej ograniczac niz szklarnia, nawet mala (ale rozwojowa)

a roznica miedzy 6d a 70d jest co najmniej DUZA, generalnie zeby nie wypisywac litanii powiem tylko ze dla mnie jedyna przewaga 70d nad 6d to bujany ekran

a co do pentaxow...... to jedyne sensowne aps-c na rynku

Coś już napisał

RTSiak- jak długo jesteś z fotografią cyfrową ? Ja od 2006/2007 roku. Mam teraz już 4 body.
    Poprzednie trzy sprzedawałem (jako używane) za grosze.
    Kto tu siedzi na Canonie 350D? A na Pentaxie K100D ? Albo na Nikonie D50?
    Ale kto ma obiektyw ładnych parę lat?
    Moja 50ka ma......tyle, że już nie pamiętam.
    2 Tamrony są wieki ze mną ( jeden pamięta jeszcze 2006 rok)
    I Ty mówisz, że lepsza puszka na początku a obiektywy "przyjdą z czasem" ? I mając tylko 6500zl na całość?
    Lol
    Jak wspomniałem : Canon 50D(1000zl) + Sigma 17-50 jako podstawowe szkło ( 1600zl) + UWA 10-18 ( 1000zl ) + 50ka ( 500zl)+ 85ką ( 1100zl) i jeszcze zostanie na lampę systemową.
    Albo ... jak również wspomniałem. 50D + 24-105( a niech będzie i L) + 85ką + 50ką ( zestaw na przyszłość pod FF). I teraz pytanie dla myślących "wolniej": ile straci osoba chcąca przejść z takim zestawem na FF sprzedając tego " marnego" 50D"?
    Albo 50D + 17-40/4 ( jako podstawa) + 50mm + 85mm + UWA pod APS-C
    Ileż radochy i co najważniejsze nauki będzie miała kobieta mając te powyższe zestawy !
    A mając 6D ..... z wielkim "G" w szkłach będzie musiała częściej odwiedzać kosmetyczkę by zrobić manicure.

Z jednym się z Tobą zgodzę. Pentax ( K5II/K5IIs/K-3II) to świetne puchy. Ale tu za wspominanie o innych systemach chyba bana dają ?
    Bo jak widzę - twardogłowych nie brakuje

Pełne uzależnienie Awatar RobertON
    Miasto
    Gorzów Wlkp.

Ja od 2006/2007 roku. Mam teraz już 4 body.
    To wiele wyjaśnia...nawet nie chce się tego komentować.

--- Kolejny post ---

Już kupiłam 6D
    I bardzo dobrze zrobiłaś, masz przyszłościowy aparat i życzę tylko udanych kadrów

Strona 12 z 16 PierwszyPierwszy ... 21011121314 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów