ale akurat to przykładowe zdjęcie z pierwszego posta to obróbki nie mam tam żadnej, od zrobione zdjęcie i w dodatku przeostrzone,
link
ale akurat to przykładowe zdjęcie z pierwszego posta to obróbki nie mam tam żadnej, od zrobione zdjęcie i w dodatku przeostrzone,
link
Masz pytania, nie chcesz zaśmiecać forum, pisz na priv chętnie ci pomogę.
Panowie, wielkie dzięki za odp. Nie zaczynajmy zbędnej dyskusji na temat czy jest obróbka czy tez jej nie ma-taka dyskusja nie wnosi merytorycznej wartości do wątku. Czuję że temat jest raczej do zamknięcia. Z całym szacunkiem do userów udzielających się w tym wątku i ich wiedzy to czuję jednak że nie uzyskałem w pełni satysfakcjonującej mnie odpowiedzi. Rozwiązałem swoje problemy tylko częściowo. W załączniku jest zdjęcie które wykonałem i obrobiłem w technice High End.
widzisz jeżeli kolega Seba ma racje to efekt ktory chcesz uzyskac byłby do osiągniecia poprzez odpowiendie ustawienie światła i filtry i na tym koniec, co gdyby okazalo się prawdą dało ci podgląd na to gdzie trzeba robić warsztat, w obrobce czy w swieceniu. Druga rzecz to jak juz mówiłem, nikt nie poda ci liczb oraz krzywych jak to wszystko ustawićo tym niestety zapomnij, przynajmniej za darmo. Metoda dodge i burn to oraz maskowanie i czyszczenie skóry to rozwiązanie na twoje problemy
![]()