Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Photoshop zapis zdjęć

Coś już napisał Awatar pawel1178

Domyślnie Photoshop zapis zdjęć

Witam, nowy komputer nowy system i mam mały problem obrobię zdjęcia nawet zmniejsze zdjęcie w photoshopie to jest igła jakość taka jaka ma być i wgl wszystko git po zapisie na dysk fotka traci na jakości taci tak jak by na ostrości i wogóle na jakości zdjęcia ... Jakich ustawień i gdzie konkretnie użyć aby tak mi nie kiepścił zdjęć ? Na poprzednim komputerze nie miałem takich problemów i nie przypominam sobie abym coś musiał kombinować z ustawianiem w programie.

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie Odp: Photoshop zapis zdjęć

Pokaż ustawienia zapisu zdjęć.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Bywalec Awatar Element7th
    Miasto
    Poznań

Do jakiej rozdzielczości eksportujesz i w czym później tego jpega oglądasz?

Bywalec Awatar ATBFLASH
    Miasto
    Bydgoszcz

A na default zapisu zdjęcia jako jpeg nie masz czasem ustawionej niższej jakości i kompresji?
    JEST: 1Dmk4, S50/1.4, C85/1.8 ,C17-40L/4 ,S70-200/2.8II
    BYŁO: Smena8M,Kodak,C30D,C7D,C17-85/4-5.6 IS,T17-50/2.8 VC,C70-300/4-5.6 IS,C70-200L/4,C70-200L/2.8,S18-35/1.8 A,S100-300f/4,C24-105L/4, C200L/2.8 II
    Szukasz opinii o sprzęcie jaki miałem/mam - śmiało, chętnie pomogę

Daj "Zapisz dla Internetu..." i tam wybierz format png-24 - będzie to fota bez kompresji i zobaczysz czy wina leży po stronie zapisu czy przeglądarki zdjęć. W tym samym oknie możesz zapisać plik jpg w jakości 100%. Nie jest to najwygodniejsze rozwiązanie do zapisu ale to tylko do testu. Na temat eksportu widziałem kiedyś zacny temat, wystarczy poszukać
    Fotografia to sztuka obserwacji. Chodzi o znalezienie czegoś interesującego, w zwykłym miejscu… Ma niewiele wspólnego z tym co widzimy, raczej z tym jak to widzimy - Elliott Erwitt

Początki nałogu Awatar 5pirit

Podepnę się pod temat bo mam problem (pewnie błahy) ale nie wiem za cholerę jak to zmienić.

Również musiałem stawiać system i programy na nowo, i po instalacji PS CC w momencie jak otworzę zdjęcie .jpg, coś przy nim pogrzebię i chcę zapisać opcją ctrl+s (czyli szybki save) to i tak otwiera mi się okienko i zdjęcie chce zapisywać na nowo do formatu .psd (tak jak bym robił coś z tym zdjęciem na warstwach), a nie nadpisywać. Generalnie wygląda to tak, jak zamiast ctrl+s odpalało się shift+ctrl+s. Gdzie w opcjach można to zmienić bo jakoś tego nie mogę znaleźć. Pierwszy raz mam ten problem.
    eŁOS 6D + Canon + Tamron + Tokina + YN

Coś już napisał Awatar pawel1178

Witam, przepraszam, że dopiero teraż odpisuje ale nie miałem jakoś głowy do tych ustawień co się okazało przeinstalowałem photoshopa na wersje CC i problem zniknął wszystko jest tak jak było po staremu fotki po zapisie i wrzuceniu na hosting są takie jak w PS wszystko ostre i wzorowe Nie wiem co było nie tak ale pewnie PS6 i CC mają inne ustawienia przy zapisach

Uprawnienia umieszczania postów