Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 28

Wątek: 7D czy 70D

Mieszany widok

Domyślnie 7D czy 70D

Zastanawiam się nad tymi dwoma modelami aparatu. Generalnie będą przeznaczone one do zdjęć sportowych, więc zależy mi na szybkim AF i szybkich zdjęciach poklatkowych. Te aparaty są dość drogie dlatego w grę mogą wchodzić używane.
    Kolejna moja obawa dotyczy przesiadania się z Olympusa e-420 na profesjonalny aparat. Póki co aparat nie jest moim narzędziem pracy i zastanawiam się czy przesiadka od razu na taki profesjonalny sprzęt będzie dobra, a nie skupić się na nowej "średniej" półce nawet w podobnym przedziale cenowym. Jak uważacie? Czy polecacie mi zupełnie inny model? Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi.

Bywalec Awatar Element7th
    Miasto
    Poznań

Domyślnie Odp: 7D czy 70D

Do sportu lepiej 7D
    Cytat Zamieszczone przez LaylaKr Zobacz posta
    zastanawiam się czy przesiadka od razu na taki profesjonalny sprzęt będzie dobra, a nie skupić się na nowej "średniej" półce nawet w podobnym przedziale cenowym.
    To nie są profesjonalne aparaty, to jest właśnie wspomniana przez Ciebie średnia półka

Jak masz kasę i zamiar bawić się w fotografię dalej to nie zastanawiaj się nad niższą półką...

Pełne uzależnienie Awatar RobertON
    Miasto
    Gorzów Wlkp.

Witaj.

70D to nowszy aparat, matryca DP z nowszymi algorytmami AF i świetnym trybem LV. 7D ma też swoje zalety, ale wiek już robi swoje.

Gdybym miał decydować wybrałbym dla amatora 70D. Do sportu również się nada, seria prawie taka sama i nowszy procesor (ale jeden).

Wyższe używalne ISO w 70D, także jest ważne.

Poniżej porówanie:

Porównanie aparatów - Optyczne.pl
    Ostatnio edytowane przez RobertON ; 22-09-2015 o 17:20

Właśnie budżet jest ograniczony dlatego skupiam się na używanym sprzęcie. 70D jako że jest nowszy to i jego cena jest wyższa i już trochę wykracza poza moje możliwości. Używanie przez 7 lat Olympusa e-420 nauczyło mnie wyciskać bardzo dużo z aparatu, a chcę się bawić w robienie zdjęć na czymś lepszym niż e-420
    Kolejną sprawą o której zapomniałam wspomnieć jest funkcja nagrywania filmów. Który model radzi sobie z kręceniem lepiej czy nie ma między nimi dużej różnicy?
    Póki co zdania są podzielone, czekam na więcej opinii.

Pełne uzależnienie Awatar GalaktycznyMuczaczo
    Miasto
    London

a to takiego tematu nie bylo?
    Masz pytania, nie chcesz zaśmiecać forum, pisz na priv chętnie ci pomogę.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Nowy Sącz
    6D; 5DII; C 24-70 2.8L; C 24-105L; C 70-200 2.8L; C 35 2.0 IS; C 50 1.4; C 85 1.8; S 17-35 2.8-4
    Moje fotki Moje fotki II

Uzależniony Awatar trothlik

No tak ale który aparat jest lepszy?
    Bo ten ma zielone światełko a ten czerwone...ten ma jeden guziczek a ten dwa, ten ma +10 do lansu a ten +12...
    Czy używanie szukajki aż tak jest bolesne???
    trothlik
    "Nie istnieją różnice prócz różnic stopni między różnymi stopniami i brakiem różnicy. To znaczy w przekładzie na ludzki język: któż teraz nie pije".

Pełne uzależnienie Awatar salas
    Miasto
    KIELCE

ale to jest inny przypadek
    SONY

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

Cytat Zamieszczone przez LaylaKr Zobacz posta
    Zastanawiam się nad tymi dwoma modelami aparatu. Generalnie będą przeznaczone one do zdjęć sportowych, więc zależy mi na szybkim AF i szybkich zdjęciach poklatkowych. Te aparaty są dość drogie dlatego w grę mogą wchodzić używane.
    Kolejna moja obawa dotyczy przesiadania się z Olympusa e-420 na profesjonalny aparat. Póki co aparat nie jest moim narzędziem pracy i zastanawiam się czy przesiadka od razu na taki profesjonalny sprzęt będzie dobra, a nie skupić się na nowej "średniej" półce nawet w podobnym przedziale cenowym. Jak uważacie? Czy polecacie mi zupełnie inny model? Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi.
    Jak masz jakieś lepsze szkła to wymiana na E-3 będzie sporym postępem. Jeżeli myślisz o zaawansowanej amatorskiej półce typu 70 D lub średniej 7D to jak najbardziej warto. Wszystko zależy od tego jaką masz szklarnie i co fotografujesz. Mając 14-54 albo 12-60 myślałbym o E-3, mając 14-42 będziesz zadowolony z przesiadki na cokolwiek.

Każdy przypadek jest indywidualny i oprócz wiedzy którą zebrałam czytając inne wątki chcę usłyszeć coś konkretnie w moim przypadku
    14-42 to obiektyw, który był dołączony do mojego Olympusa, ale generalnie to obiektywy już swoją drogą bo z tego co się orientuję to Canon ma inne mocowanie niż Oly. Generalnie to co fotografuje to motocross i downhill, czasami jakiś portret, pomijam już zabawę w fotografowanie kota kiedy nie ma co robić.
    A co uważacie o 60D?

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów