Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 28

Wątek: 7D czy 70D

Pełne uzależnienie Awatar salas
    Miasto
    KIELCE

Domyślnie Odp: 7D czy 70D

To lepiej 7d
    SONY

Uzależniony Awatar namoamo
    Miasto
    Wawa

Lub 70D

Pełne uzależnienie Awatar GalaktycznyMuczaczo
    Miasto
    London

Cytat Zamieszczone przez salas Zobacz posta
    To lepiej 7d
    no niewiem, ja bym wziął 70d
    Masz pytania, nie chcesz zaśmiecać forum, pisz na priv chętnie ci pomogę.

Bywalec Awatar Element7th
    Miasto
    Poznań

obstaję przy 7D, jak nie to 70D

Miasto
    London

ja mysle ze 70d a jak nie to 7d

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

Cytat Zamieszczone przez GalaktycznyMuczaczo Zobacz posta
    ja mysle ze 70d a jak nie to 7d
    Tu się z tobą nie zgadzam
    Brałbym 7D a jak nie to wtedy 70D

Uzależniony Awatar trothlik

No tak ale który aparat jest lepszy?
    Bo ten ma zielone światełko a ten czerwone...ten ma jeden guziczek a ten dwa, ten ma +10 do lansu a ten +12...
    Czy używanie szukajki aż tak jest bolesne???
    trothlik
    "Nie istnieją różnice prócz różnic stopni między różnymi stopniami i brakiem różnicy. To znaczy w przekładzie na ludzki język: któż teraz nie pije".

Bardzo się cieszę, że sprawiłam poniektórym ogromną radość w niesieniu mi pomocy w wyborze aparatu, ale nie o to mi chodzi to, że tematy w których poruszany był temat tych dwóch modeli zauważono od razu, ale to, że spytałam się jeszcze o model 60D już niekoniecznie. Dlatego ponawiam pytanie - czy 60D nadałby się do sportowych zdjeć? I jeszcze jaka jest optymalna liczba punktów AF przy których aparat byedzie łapać dobrze ostrość? E-420 ma tylko 3 i jakoś nigdy nie narzekałam, a najnowsze modele z Tego co patrzyłam potrafią miec ich po 60 pare. Jaka jest różnica?

Początki nałogu
    Miasto
    WN

Różnica w wygodzie, a i tak jeśli masz trudniejsze warunki a chcesz mieć pewność działania AF, zmuszona jesteś lecieć na centralnym. I tyle o 60 punktach...

Miasto
    London

Cytat Zamieszczone przez LaylaKr Zobacz posta
    Bardzo się cieszę, że sprawiłam poniektórym ogromną radość w niesieniu mi pomocy w wyborze aparatu, ale nie o to mi chodzi to, że tematy w których poruszany był temat tych dwóch modeli zauważono od razu, ale to, że spytałam się jeszcze o model 60D już niekoniecznie. Dlatego ponawiam pytanie - czy 60D nadałby się do sportowych zdjeć? I jeszcze jaka jest optymalna liczba punktów AF przy których aparat byedzie łapać dobrze ostrość? E-420 ma tylko 3 i jakoś nigdy nie narzekałam, a najnowsze modele z Tego co patrzyłam potrafią miec ich po 60 pare. Jaka jest różnica?
    masz 3 modele aparatów jeden z nich jest najsłabszy (który sam się domyśl), myślisz że chętnie będzie polecany? To nie jest tak że to zły aparat ale kiedy pytasz czy lepiej kupić poloneza , golfa 3 czy civica to naprawdę wierzysz ze ktos powie że poldas to dobry wybór, no chyba opierając się tylko o cenę.
    Niewiem czy masz jakiekolwiek pojęcie o fotografii bo z pytań widze że nie bardzo, więc trochę ci nakreślę coś jak mialem lat naście to aparaty nie mialy tyle superduper bajerów, af był koślawy a lustrzanki mieli tylko nieliczni, uczylismy się pracować na tzw małpkach albo zaawansowanych cyfrówkach i co? fociło się zachody, wyścigi samochodowe, zawody agility, wystawy psów, parkour i jakiś sposobem człowiek dawał rade, nigdy sie nie zastanawiał nad "optymalną liczbą punktów AF" , możesz kupić 350D canona i trzaskać super foty,kupno nawet najdroższego aparatu nie spowoduje tego że zdjęcia będą wyskakiwać jak chcesz, wiele osób na tym forum już się przekonało, jak masz ogar w głowie i dobre oko, a to czy kupisz 60d,70d,7d to tylko techniczna strona , jeżeli po przeczytaniu odpowiednich tematów które wyżej zostały wymienione, obejrzeniu testtu na digitalrev, nie jestes w stanie wyciągnąć wniosków który z tych aparatów ma najlepsze specsy i który z nich najbardziej odpowiada twoim potrzebą to żeby nie być chamskim powiem "niemądry" . Rozumiem że w twojej głowie myślisz że twój przypadek jest inny niż wszystkich i że masz indywidualny problem który nie cierpi zwłoki , ale naprawdę twój problem został rozwiazany dawno temu i daje odpowiedzi czemu kupic 7d a czemu kupic 70d , jezeli nie masz na prawde sprecyzowanych potrzeb i mowisz tutaj o "sportowych zdjeciach" to nada się kazdy aparat .

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów