Strona 8 z 9 PierwszyPierwszy ... 6789 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 82

Wątek: Tele do zwierzątek, nic profesjonalnego

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Domyślnie Odp: Tele do zwierzątek, nic profesjonalnego

Te zdjęcia sa całkiem ok. Mogłyby wygladać bardzo ostro po obróbce. Trzeba być nie lada miszczem żeby zobaczyć poruszenie na zdjęciu na którym widać pikselizację niemal gołym okiem.
    Na podstawie takich jpegów można tylko zgadywać. Ja jako ekspert zgaduję, że one sa tak ostre na jakie można liczyć, czyli takie same albo lepsze niż Canon 70-300 IS USM. Kolor zapewne bledszy, ale cudów nie ma.
    I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.

Początki nałogu Awatar eleroo

Odkopię swój własny temat

Byłam wczoraj na spacerku i ustrzeliłam ptaszka tym Tamronem z ręki.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków

tamron ma tak dobrą stabi, że strzelanie (w dzień) z ręki nie jest jakimś szczególnym wyczynem

Ja nie postrzegam tego w kategorii wyczynu :-) Ot, zaznaczyłam fakt. Wracając do meritum, to jako lekkie długie szkło do operowania z ręki, ten Tamron jest naprawdę fajny. Czasem chciałoby się mieć dłuższą ogniskową, no ale to nie z tą wagą i nie w tej cenie ;-)

Btw, miałam okazję pobawić się 100-400. Fajne, nie powiem, ale nie dla mnie. Nie tak uniwersalne i do ręki się nie nadaje. Do spacerków też niezbyt. To szkło na typowe przyczajki, a te u mnie nie wchodzą w grę. Oczywiście, że Tamiego zjada jakością obrazowania i ma kupę innych zalet, ale jednak dla mnie (podkreślam: dla mnie) Tami jest "lepszy".

Uzależniony Awatar italy

Ja sobie wybrałem Sigmę 150-600 C,jutro będzie już u mnie.Myślałem o wersji sport, ale gdy miałem oba w reku jednak tylko waga zdecydowała o takiej decyzji a nie innej. Oczywiście wersja sport to zupełnie inny obiektyw,ale niestety za jakość się płaci
    Wole te 600€ przeznaczyć na nową drukarkę bo poprzednia już zdycha
    Zobaczymy co ja tą sigmą zwojuję

Uzależniony Awatar italy

No i dojechał.Miałem tylko chwilkę na przestrzelenie tej ciężkiej armatki.Podpiąłem go do 60D. 5 pierwszych strzałów już pokazało że muszę przyzwyczaić się do tych gabarytów .Ale co bardzo miło mnie zaskoczyło- nie będę musiał nic kalibrować -po prostu trafia w punkt.Dopiero w przyszłym tygodniu znajdę czas na dłuższą zabawę nim,to przyglądnę się dokładniej pracy AF i jego szybkości bez dodatkowych ustawień.
    Ale i tak chyba trzeba się przypakować żeby toto utrzymać w ręku

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez tomek1961 Zobacz posta
    Polecam Canona 400/5,6
    Dokładnie, sam tego nie mam, ale zamierzam kupić, bo cena jest graniczna dla mnie, ale jeszcze do przełknięcia.
    Natomiast widziałem macałem, próbowałem i bardzo mi to przypadło do gustu.

Na ptaszki/zwierzątka 200mm to za mało, wiem bo mam i próbowałem. Może w ZOO wychodzi, ale nie w plenerze, chyba ze fotografujemy kaczki
    300mm też za mało, bo mam konwerter 1.4x i jak 280mm się mi robi i nie starcza, to musi być dłuższy.
    Z drugiej strony zoom 100-400 L jest bardziej uniwersalny, ale też drogi.

Autor wątku chciałby coś "nieprofesjonalnego". Niestety powyżej 200mm mało która firma już robi szkiełka. Może wyjściem jest kupienie
    używki wspomnianego sprzętu, albo zupełnych staroci gdzieś na giełdzie foto.
    Canon 6D + C24-105/4 L + C70-200/4 IS L + C85/1.8

Przecież ja już dawno mam obiektyw, no ale dzięki.

Taki offtop: Zastanawiające jest zjawisko uporczywego ignorowania końcówek fleksyjnych przez userów ;-)

Italy, a czym sie właściwie różni wersja contemporary od tej sportowej? Bo tak sobie popatrzyłam w sklepie i mi wyszło, ze minimalną odległością ostrzenia tylko i mam przeczucie, że muszą różnić sie czymś jeszcze, bo dopłata 700 dolców za 10 cali skrócenia tej odległości wydaje mi się niedorzeczna...

Pełne uzależnienie
    Miasto

W celu uzyskania najbardziej wiarygodnej odpowiedzi w temacie "a czym sie właściwie różni wersja contemporary od tej sportowej?" kliknij tutaj:

http://www.sigma-global.com/en/lense...es/compare.jpg

Strona 8 z 9 PierwszyPierwszy ... 6789 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów