-
Początki nałogu
Odp: Tele do zwierzątek, nic profesjonalnego
No fajnie mnie ztrollowaliście
70-200 za krótkie, myślałam nad Elą f4, ale ja mam duży ogródek, mam dwusetkę i nie starcza często. Focę nią też czasem, ale wolałabym coś dłuższego, uniwersalnego i z szybkim AF. Typowo cropowe szkła odpadają bo mam też pełne klatki i cyfrowe i filmowe i jak mi odbije, to chciałabym móc używać tego szkła z nimi też. I musi to być zoom, bo chcę mieć pole manewru. A używkę to sobie mogę kupić pięćdziesiątkę za stówę a nie szkło za tysiące. Tak, wiem, jak kupuję nowe w sklepie to tez może byc trefne 
Moje pleśniaki, jak je tu ktoś nazwał, nie są na sprzedaż
Lubię je i używam w różnych sytuacjach i w ogóle one nie mają tu nic do rzeczy. Tu nie chodzi o to, że mnie nie stać na zakup długiej Elki, tylko o to, że nie widzę potrzeby wydawania takiej sumy pieniędzy na obiektyw, którego możliwości nie wykorzystam i będę go używać bardzo czasem. No można lać paliwo rakietowe do malucha, ale ja nie widzę w tym sensu. Zapytałam czy róznica pomiedzy konkretnymi dwoma modelami jest dostrzegalna, może ktoś ma, używa, porównywał i tak dalej. Wiem, że są lepsze szkła ale ich nie potrzebuję. Chyba trzeba będzie się wybrać do sklepu albo wypozyczalnii i potestować, haha, bo na forumach kurde to zawsze tak, ktoś pyta o szkło do zwykłych fotek a mu jebut mówią, że tylko Ela. Dobrze, że nikt nie każe mi aparatu zmieniać na na przykład Hassela H5D, przecież przy nim nawet jedynka Canona to szajs a nie aparat
Uprawnienia umieszczania postów