Strona 6 z 9 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 82

Wątek: Tele do zwierzątek, nic profesjonalnego

Pełne uzależnienie Awatar salas
    Miasto
    KIELCE

Domyślnie Odp: Tele do zwierzątek, nic profesjonalnego

300mm f/5.6 t 1/100 iso 200
    średnio to wygląda
    SONY

Pełne uzależnienie Awatar Leon007
    Miasto
    wieś, nie miasto

Jak na strzał z biodra i z tej odległości... to nie wiem, czego się czepiacie.
    A ptaszek to wróbelek. W przybliżeniu.
    Panie Kolego, my tu stosujemy naszą ornitologię, europejską a nawet polską, a nie jakieś amerykańskie kolibry. Nie ma takich ptaków.

Eleroo, z ręki to może dla mistrzów, ja na przykład zawsze mam statyw, z jedną albo nawet z trzema nogami.
    Ostatnio edytowane przez Leon007 ; 13-10-2015 o 12:59

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków

leon007, ten Tamron ma genialną stabi, więc strzelać z biodra można jak najbardziej

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

Cytat Zamieszczone przez Leon007 Zobacz posta
    Jak na strzał z biodra i z tej odległości... to nie wiem, czego się czepiacie.
    A ptaszek to wróbelek. W przybliżeniu.
    Panie Kolego, my tu stosujemy naszą ornitologię, europejską a nawet polską, a nie jakieś amerykańskie kolibry. Nie ma takich ptaków.

Eleroo, z ręki to może dla mistrzów, ja na przykład zawsze mam statyw, z jedną albo nawet z trzema nogami.
    jak dla mnie to dyskwalifikuje tego tamrona
    Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
    Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!

Początki nałogu Awatar eleroo

No to testowe foto jest a nie prawdziwe :-) Jest poruszone. No 1/100 przy 300mm na kropie z ręki i ptak się ruszał. I to jest jeszcze krop z kropa, jakieś 50 procent poleciało. Nie ma cudów. :-) Moim zdaniem to jest całkiem spoko biorąc po uwagę, że szkło kosztuje 350 dolców a nie 2k. Wiem, że statyw to dobra rzecz, haha, po prostu tak sobie wyszłam i postrzelałam. W najbliżych dniach potestuję to szkło dokładniej, może uda się zrobić jakieś foty 'na serio' :-)

Becek a co dyskwalifikuje to szkło? Że poruszyłam fotę? No jeszcze porobię trochę testów. Ale leję na focenie zadrukowanych stron ;-)

Pełne uzależnienie
    Miasto

Posiadam obiektyw Tamron 28-300mm f/3.5-6.3 Di VC PZD. Zdjęcia na 300mm które uznałem iż nadają się do publikacji w Internecie powstały z włączoną stabilizacją obiektywu przy ustawieniach (dobieranych automatycznie przez aparat (6D)):

f/6.3, od 1/160 do 1/250, ISO 100 - wiosna, światło dzienne

f/6.3, 1/500, ISO 100 - lato, światło dzienne, zdjęcie robione w pełnym słońcu

f/6.3, 1/1600, ISO 100 - jesień, światło dzienne, bardzo słoneczny dzień, zdjęcie prawdopodobnie robiłem bezpośrednio pod słońce albo było gdzieś nieco z boku

f/8 (wartość zwiększyłem samodzielnie), 1/250, ISO 500 - jesień, światło dzienne, bardzo słoneczny dzień, zdjęcie robione w zacienieniu (przebijanie się z celowaniem przez drzewa w parku miejskim)

Najbardziej zadowolony byłem ze zdjęcia zrobionego przy f/8.

Cieszę się mkamelg ;-) Nie widzę związku gdyż mam zupełnie inny obiektyw, którym pracuję na zupełnie innym aparacie, niemniej dziękuję za podzielenie się wrażeniami.

Dziś Tami robił ze mną samoloty, zobaczymy co będzie :-)

Bywalec Awatar PRZEMOLO79
    Miasto
    Stg

[QUOTE=eleroo;1297359]Przyszedł Tami. Na razie to mogę powiedzieć, że robi dziwny bokeh No dobra, chyba trafiła mi się ostra sztuka.
    Bokeh jest bardzo fajny. Ma aż 9 listków przysłony kółeczka są śliczne :-) W większości są to ostre sztuki. Powtarzalność i jakość jest na wysokim poziomie, podobnie jest z sigmą. To już nie te "kundle" co 5-10 lat temu :-)Canon się musi zacząć spinać ze swoimi szkiełkami bo to nie przelewki :-)
    Ps. jak wrzucić fotkę z pliku na forum da się? Rawa łyknie?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

[QUOTE=PRZEMOLO79;1297636]
    Cytat Zamieszczone przez eleroo Zobacz posta
    Przyszedł Tami. Na razie to mogę powiedzieć, że robi dziwny bokeh No dobra, chyba trafiła mi się ostra sztuka.
    Bokeh jest bardzo fajny. Ma aż 9 listków przysłony kółeczka są śliczne :-) W większości są to ostre sztuki. Powtarzalność i jakość jest na wysokim poziomie, podobnie jest z sigmą. To już nie te "kundle" co 5-10 lat temu :-)Canon się musi zacząć spinać ze swoimi szkiełkami bo to nie przelewki :-)
    Ps. jak wrzucić fotkę z pliku na forum da się? Rawa łyknie?
    RAWa najlepiej na dropboxa wrzuć, a tutaj wstawisz odnośnik.

Postrzelałam trochę stalowych ptaków Tak, wiem, fotografia lotnicza to nie jest. I nie ma być. W sumie to pierwszy raz robiłam samoloty, nie licząc jakichś tam pstryków w przeszłości głównie telefonem, które można na palcach jednej ręki policzyć. Na moje całkiem niefachowe w tej materii oko jest okej. To szkło za 350$, może można lepiej za taką kasę, ale nie wiem. Mi to pasuje.

1.

2.

3.

4.

5.

Ten Blackhawk nie jest specjalnie ostry, ale tu wina raczej po stronie operatora leży, tak myślę.
    Ostatnio edytowane przez eleroo ; 20-10-2015 o 04:49

Strona 6 z 9 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów