Cytat Zamieszczone przez bebus17 Zobacz posta
Jak sobie czytam opinie o 135L to aż chce się go mieć Ale nie wszystko można... Muszę przemyśleć sprawę bo presji na fotki nie będę miał, a muszę przyznać, że wszystkie osoby z ww modelami i obiektywami 70-200 2,8 z tego co znalazłem ich na portalach sprzedają swoje zdjęcia nawet za 30 zł za foto przy pełnej rozdzielczości.. więc jest pewnie tak jak napisał @Sebcio80 foty na zlecenie itp. 100-400 to już poza zasięgiem cenowym. A osobiste odczucia lepiej pracowało się z 6D+135L czy 7D+70-200 F4 czy 2,8. Ogólnie jestem ciekaw jakie są Twoje doświadczenia wiadomo FF budżetowa vs Crop w fotografii zawodów konnych. Bo patrząc na cenę 7D MK II i 6D cena nowych identyczna..Jakoś kolory itd kuszą nad FF. Ale muszę poczytać jeszcze widzę dużo na temat szkiełek w 6D
Dla mnie fotografia to hobby, nie zarabiam na tym. 135L jest genialna i warto wydać te pieniądze. Nie mam 7DII, pierwsza wersja mnie rozczarowała i jakoś mnie nie ciągnie do II wersji. 6D to zupełnie inna pólka, nie ważne jakiego cropa kupisz i tak z jakością do FF się nie zbliżysz. Martwiłem się ze na FF szkła będą za "krótkie" ale wycinam więcej niż z cropa. W sporcie 6D daje radę na centralnym. Jestem praktycznie na każdym CSIO i używam praktycznie tylko FF. Druga sprawa to hala, gdzie z 6D nie martwisz się o iso.