Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Wątek: Co wybrać, indywidualne podejście do sprawy. 6d vs. 7d Mark II .

Miasto
    Wrocław

Domyślnie Odp: Co wybrać, indywidualne podejście do sprawy. 6d vs. 7d Mark II .

Wiesz, to jest bardzo dobry pomysł.

Pracowałem przez kilka godzina na Canonie 5d Mark II, głównie filmując, ale też robiąc zdjęcia.
    Efekt był podobny, do tego, który wydaje mi się, że przeżywają więźniowie CIA poddawani torturom przy polewaniu wodą, na założonym na głowie ręczniku...Ewidentnie ten aparat spełniał moje oczekiwania po jakimś czasie, gdy szok już minął, w grę jednak nie wchodzi. Używany kosztuje ok 5000 zł , jednak zawsze pozostanie UŻYWANY. Gwarancji już raczej nie uraczysz..

Nie wiem czy podobne wrażenia wywoła 6d. Może uda mi się go pożyczyć po prostu (wypożyczalnie chcą min. na 3 dni, więc jest to jakaś inwestycja kapitału, za który mógłbym chociaż dokupić jakieś akcesorium jak np. torbę)...No liczę pieniądze.
    Ostatnio edytowane przez Kaiwobukaj ; 20-09-2015 o 00:47

Pełne uzależnienie Awatar GalaktycznyMuczaczo
    Miasto
    London

wes sobie 6d+c24-70+s35+s85/c85 i masz załatwione, do tego w sumie jak ci zostanie mozesz kupić cokolwiek makro byle by miało 1:1
    Masz pytania, nie chcesz zaśmiecać forum, pisz na priv chętnie ci pomogę.

Jeśli chodzi o stabilizację w tarmronie to chodziło mi raczej o tę z 24-70, to szkło wg mnie jest relatywnie tanie jak na jakość które oferuje.
    Co do gwarancji - roczna gwarancja w canonach szybko mija, przez ten czas i tak nic się nie stanie. Często można dorwać roczny-dwuletni aparat z żadnym przebiegiem i bez śladów użytkowania a już po utracie wartości Wolałbym jednak tę kwotę dołożyć do lepszej optyki.

Pełne uzależnienie Awatar zdebik
    Miasto
    Londyn

Cytat Zamieszczone przez Kaiwobukaj Zobacz posta

Nie wiem czy podobne wrażenia wywoła 6d. Może uda mi się go pożyczyć po prostu (wypożyczalnie chcą min. na 3 dni, więc jest to jakaś inwestycja kapitału, za który mógłbym chociaż dokupić jakieś akcesorium jak np. torbę)...No liczę pieniądze.

Lepiej utopic 500zl niz 10000 . Ile musialbys zaplacic za taki interes (3 dni puszka plus szklo)?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Nowy Sącz

... Przy 30kl/s nie poszaleję z filmowaniem na 6d (chociaż w tej kwestii jestem TOTALNYM amatorem )...
    Na filmowaniu się nie znam, czasem coś nakręcę zupełnie amatorsko i dla jakość jest rewelacyjna, ale z tego co przeczyłem tu na forum to matryca 6D nie jest do tego zbyt dobra. Do filmowania to raczej 5DII/III
    6D; 5DII; C 24-70 2.8L; C 24-105L; C 70-200 2.8L; C 35 2.0 IS; C 50 1.4; C 85 1.8; S 17-35 2.8-4
    Moje fotki Moje fotki II

Pełne uzależnienie
    Miasto

Sprzęt można wypożyczyć na krótszy okres czasu:

Wypożyczalnia aparatów fotograficznych, sprzętu fotograficznego Warszawa - Oferta - Wypożyczalnia Foto - Proclub

Miasto
    Wrocław

Wszystkim bardzo serdecznie dziękuję za pomoc.
    Niebawem pochwalę się swoimi "pracami", które wyjdą z 6d

A wracając do wątku filmowania - ten aparat potrafi duuuuużo więcej niż może się wydawać. W nowych wersjach po update jest dostęp do Magic Lantern i jest to...Skok!

Jak ktoś ma czas i chęci to zapraszam do obejrzenia filmu "MOMENTS" na youtube. Żeby go znaleźć wystarczy wpisać MOMENTS 6d. W pracy nie jestem w stanie wam tu umieścić linka...
    Zapiera dech w piersiach, serio.
    Ostatnio edytowane przez Kaiwobukaj ; 25-09-2015 o 09:57

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów