Ok dziękiZamieszczone przez piast9
Nie wiedziałem co znaczy Sigmowe IF
![]()
Ok dziękiZamieszczone przez piast9
Nie wiedziałem co znaczy Sigmowe IF
![]()
Też nie widzę, może wcieło jak była awaria serwera, całkiem możliwe, że pojawiły się tuż przed padem, i część postów wcięło wtedy.Zamieszczone przez Michal-Czuba
Rozdzielczość tej Sigmy jest wysoko oceniana ale dużo się słyszy o BF/FF tego obiektywu. Jest to wieczny problem obiektywów Sigmy, jak trafisz na dobry egzemplarz to uważam że obiektyw jest wart swej ceny.
usm szybko ostrzy
no is
Amator. Minolta 7+akcesoria, Canon 20D+ EF-S 18-55 II USM, EF-S 17-85IS, EF 50 1.8, M42 System+ Speedlights580EX. Dodatkowo 3lampy studyjne 200Ws.
Moje gnioty http://www.fotopozytyw.prv.pl
A tu mój główny profil działalności http://www.mepia.pl
Cytat z testu na Optyczne.pl:Zamieszczone przez shaqi
"W zakresie ogniskowych 17-30 mm Canon EF-S 17-85 mm prawie nie różni się od taniego "kita","
Cóż mi z tego że powyżej 30 mm. jest w miarę, jak ja potrzebuję od 17/18 mm. Mam Tamrona 28-75 i myslę że jest lepszy na 28 mm od tego Canona. Tamrona chcę wymienić na ta Sigmę tylko dlatego że dla mnie 28 mm to za wąsko.
Ma ktoś już ta Sigmę i może coś więcej napisać o niej?
O czym to świadczy? Że 17-85 jest kiepski w tym zakresie, czy kit jest dobry, z tego co słyszałem o kicie i z własnych obserwacji, uważam, że właśnie kit dobrze sobie radzi w tym zakresie.Zamieszczone przez mistasz
Głupstwo zrobisz wymieniając Tamrona 28-75 na Sigmę 17-70.Zamieszczone przez mistasz
Zamiast zamieniać, po prostu dokup jednego z dwóch Tamronów:
17-35/2,8-4 i dostaniesz to co potrzebujesz oraz gratis w postaci dwóch przyzwoitych szkieł z przyszłością :-)
lub
17-50/2,8 i też bedzie od 17mm, zaś gratis w tym przypadku będzie polegał na tej samej średnicy filtrów :-)
Ostatnio edytowane przez gwozdzt ; 18-04-2006 o 08:51
Propozycja całkiem do rzeczy, tylko że muszę 1,5 tyś. wyłożyć których nie mam. Tak bym opedził jakoś sprzedając Tamrona 28-75. Tamron 17-50 jeszcze się chyba nie pokazał w sprzedaży (a może już?). Ale zmusiłeś mnie znowu do przemyslenia:-)Zamieszczone przez gwozdzt
Ciekawe jak się ma jakość Sigma 17-70 do Tamrona 28-75? Kusi w niej bardzo zakres ogniskowych.
Jeśli nie masz 1500zł to za 10% tej kwoty kup KITa i uzywaj go na krótkim końcu, w brakującym zakresie 18-28mm. Akurat w tym zakresie jest OK.Zamieszczone przez mistasz
Ale Tamrona 28-75 się nie pozbywaj, bo jego chyba warto jedynie zmienić na 24-70/2,8L lub 24-105/4L IS, zaś jego zmiana na cokolwiek innego to będzie tylko "zamienił stryjek siekierkę na kijek".
Zrozumialem z tego ze Sigma jest gorsza od Tamrona, czy tak?Zamieszczone przez gwozdzt
Czy masz jakies inne propozycje w takim zakresie jak Sigma 17-70?
(Narazie wstrzymalem swoje zapedy z zamiana)