Funkcja "equalize" nie tylko jest na lotnictwo.net.pl, ale również na skzydla.org. Ma to na celu wyłapać plamy na zdjęciu, bo często na pierwszy "rzut oka" ich nie widać, a potem okazuje się, że jednak są.
To jest ułatwienie dla wrzucających foty i tyle, można olać, ale można też mieć wywalone zdjęcie za to.
Różne oczywiście mogą być opinie, ale dla mnie warto odplamiać foty, nawet naście plamek jeśli oczywiście zdjęcie / kadr tego warte.
Wymagania regulaminowe galerii lotniczych, które wskazałem są jasne - m.in. plam ma nie być, a jak się komuś nie podoba, to przecież nikt nikogo nie zmusza do publikowania tam
Swoją drogą moje początki z wrzucaniem tam zdjęć były baaaardzo trudne, wkurzałem i frustrowałem się nieraz "masakrycznie", ale teraz po paru latach wiem, że to dobra szkołai ilość zdjęć odrzuconych z powodów nazwijmy to technicznych jest bardzo znikoma.
Zresztą sam się teraz dziwię jak te moje zdjęcia początkowe w ogóle wchodziły...![]()
Ostatnio edytowane przez Bangi ; 23-09-2015 o 11:10
Są galerie, które przyjmują wszystko jak leci...![]()
No i mamy finał. Dzisiaj dotarło do mnie nowe Body prosto z Berlina![]()
Zastanawiałam się nad kupnem 760d. Byłby to mój pierwszy aparat. Po tym, co zostało opisane na Spiderwebie, mam jednak wątpliwości co do tego, czy warto wydawać na to body całe swoje oszczędności. Boję się ryzyka wadliwej matrycy. Myślisz, że w razie podobnych kłopotów, serwis stanie na wysokości zadania?
Dostal nowe body to o co Ty pytasz? Jak bedzie taka wada to powinni wymienic
SONY