Pokaż wyniki od 11 do 20 z 37

Wątek: EOS 750d - poziome paski na matrycy

Widok wątkowy

Awatar Tangier
    Miasto
    Mielec

Domyślnie Odp: EOS 750d - poziome paski na matrycy

Cytat Zamieszczone przez Wojtass_nt Zobacz posta
    No mój ma 01.... Owe plamki na matrycy nie są widoczne. Nie widzę tam żadnych zanieczyszczeń. Masz na myśli ten problem z chorobą szkła matrycy w serii 750'tek??
    Na pewno takie plamki to nie jest efekt zanieczyszczeń ostatniej soczewki w teleobiektywie?? Jeśli będzie to konieczne to wyślę aparat do serwisu.

EDIT: ZMIENIAM ZDANIE. Teraz przy mocnym świetle widzę, że mam całą matrycę pokrytą takimi kropeczkami Canon zaliczył potężną wpadkę. Na szczęście poradził sobie z tym lepiej niż konkurencja
    Takie (okrągłe) plamy powstają od kurzu na matrycy - znany problem każdego spottera. Inna sprawa jeżeli Twoja matryca wygląda rzeczywiście tak jak na zdjeciach z linku - to już się kwalifikuje do serwisu. Nie spotkałem się jeszcze z sytuacją żeby kurz z obiektywu był widoczny na zdjęciach - to musiały by być naprawdę gigantyczne paprochy A i tak efekt byłby pewnie inny niż te plamki.

Linie na Twojej matrycy w zasadzie dyskfalifikują aparat do spottingu:/ Jestem trochę w szoku szczerze mówiąc, że istnieje taki problem.

BTW: Zdjęcie z Mielca jak się domyślam
    Ostatnio edytowane przez Tangier ; 16-09-2015 o 14:27
    aparat, kilka obiektywów i lampa

Uprawnienia umieszczania postów