Strona 6 z 6 PierwszyPierwszy ... 456
Pokaż wyniki od 51 do 58 z 58

Wątek: Jaki obiektyw do pierwszych zdjęć ślubnych?

Mieszany widok

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Jaki obiektyw do pierwszych zdjęć ślubnych?

@eleroo napisze jak to wyglada w moim przypadku. Wprawdzie filmuje a nie fotografuje ale to jeszcze bardziej utrudnia zadanie. Zalozmy, ze slub jest o 18. Pomine etap nagrywania przygotowan i blogoslawienstwa. Pod kosciolem jestem 17:40. Wpadam nagrac pusty kosciol o ile jest rzeczywiscie pusty. Swiatla zwykle pogaszone albo jakies szczatkowe. Balansuje sie do bieli, nagrywam ujecia, zapinam do glosnika rejestrator dzwieku i pedze na zewnatrz nagrac podjazd i wejscie mlodych. W miedzyczasie nagrywam gosci weselnych na zewnatrz. O 17:55 ide do ksiedza, przedstawiam sie, pokazuje papierek o ukonczeniu kursu, slucham wytycznych co moge czego nie moge i wracam ograc mlodych. Po drodze wlaczam rejestrator dzwieku. Mlodzi stoja przy wejsciu do kosciola. Na oltarzu zapalaja sie swiatla, rozlega sie dzwiek dzwonka, ksiadz wychodzi do mlodych, nagrywam powitanie i pedze w strone oltarza aby nagrac mlodych podchodzacych na swoje miejsca. Na zbalansowanie sie do nowych warunkow oswietleniowych mam 5 sekund, wystarczy aby przekrecic kolko zmieniajace kelwiny w kamerze. Zaczyna sie msza. Tak to wyglada w moim przypadku. Zadnych wczesniejszych wizyt w kosciele, zadnych szkicow. Kto by mial na to czas i ochote.

Coś już napisał
    Miasto
    Pruszków

Cytat Zamieszczone przez junctionn Zobacz posta
    Witam, jestem amatorką w fotografii. Znajoma chce żebym robiła na jej ślubie i weselu zdjęcia. Mój sprzęt to Canon EOS 1100D + 50mm 1.8 no i 18-55mm.
    Zamierzam wypożyczyć obiektyw na dzień ślubu. Jaki polecacie?
    Czy Sigma A 24-35 F2.0 DG HSM się nada? bo w sklepie gdzie mogę wypożyczyć, jest ich mało do wyboru. Czy może zostać przy swoich obiektywach i wypożyczyć jakąś lampę?
    Bardzo chciałabym, żeby te zdjęcia ładnie wyszły.
    Dziękuję za pomoc!
    Jeśli znajoma robi wesele które kosztuje teraz średnio 40-50tyś. za całość i proponuje Ci zrobienie reportażu bo kasę sępi na ślubnego to wykorzystaj to z premedytacją i niczym się nie przejmuj.Jak nic z tego nie będzie to za nic nie odpowiadasz-rozumiem że idziesz bez umowy wiec może Ci skoczyć

Pełne uzależnienie Awatar adawro
    Miasto
    Ursynów

Cytat Zamieszczone przez crazyfoto Zobacz posta
    Jeśli
    Obawiam się, że twoja rada jest spóźniona - bo ślub pewnie już się odbył, a fala porad i krytyki przewaliła się już trzy tygodnie temu.
    R3 + RF85LDS

Strona 6 z 6 PierwszyPierwszy ... 456

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów