Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Wątek: Czy warto wymienić Canon 1d mkIII na Canona 1ds mkII lub mkIII?

Pełne uzależnienie Awatar zanussi
    Miasto
    to tu to tam

Domyślnie Czy warto wymienić Canon 1d mkIII na Canona 1ds mkII lub mkIII?

Pracując małymi pełnoklatkowymi Canonami, zawsze gdy przytykam do oka mojego Canona 1d mkIII muszę się przestawiać na ten jego 1,3 crop i tak sobie pomyślałem, że może zmienić go na 1ds którejś wersji.... ale czy warto? czy warto dla pełnej klatki? jak wygląda sprawa jakość fot na wyższych czułościach? Ktoś coś wie? Ktoś coś powie?
    Oko plus aparat - dobrana para.

sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....

Początki nałogu

Domyślnie Odp: Czy warto wymienić Canon 1d mkIII na Canona 1ds mkII lub mkIII?

ds mk2 jest pod wieloma względami archaiczny (zasilanie, lcd) i raczej kłopotliwy w ewentualnym serwisie
    ds mk3 jest w podobnej cenie do 5d mk3 i pod każdym względem gorszy

więc raczej się nie opłaca

Uzależniony
    Miasto
    Bieruń

Domyślnie Odp: Czy warto wymienić Canon 1d mkIII na Canona 1ds mkII lub mkIII?

na 1Ds mkII warto ze względu na cenę (ja swojego ze 180tys sprzedałem za niecałe 2,5tys). Śmieszne pieniądze jeśli porównać to co potrafi z 5d classic.
    ale jak nie potrzebujesz innych punktów niż centralny to może lepiej 5d classic lub 5d mkII.
    1ds mkIII - moim zdaniem nie warto - to mocno wyspecjalizowany sprzęt
    Canon 5d mk3 | 6D | C15 fiśaj | C16-35L II | C35L | C50 1.4 | S85 1.4 | C70-200L 2.8 IS | 3xYN600EX-RT | YN-E3-RT | na M42 - Zenitar 50 1,7 | Jupiter 9 | CZ Jena 135 f3.5

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów