Witam,
Jestem nowy na forum, myślę że najlepszym sposobem na przedstawienie się jest pokazanie fotek jakie się strzela.

Mam dwie pasje, które szczęśliwie się uzupełniają - fotografia i wędrówka. Siłą rzeczy najwięcej zdjęć robię na wyprawach w góry. Dźwigam przez trochę więcej kilogramów niż towarzysze wędrówek, ale radość z robienia zdjęć rekompensuje ten trud.
Chciałbym podzielić się najpierw fotkami które zrobiłem w tym roku w Tatrach.
Najwyższe góry Polski są piękne, jednak mam wrażenie, że są zadeptywane przez ludzi. Takich tłumów jak w tym roku nie widziałem tam nigdy (a chodzę po nich od dobrze ponad 20 lat).
W górach szukam spokoju, refleksji, doświadczenia siły i potęgi natury. Ciężko o te doznania gdy stoi się w korku na szlaku lub gdy stresuje się nie mogąc znaleźć miejsca parkingowego u wejścia na szlak. Dlatego w tym roku przyjąłem strategię bardzo wczesnych wyjść. Wstawałem około 2-3 nad ranem i ruszałem po ciemku. Powoli się zaczynało rozwidniać i wschody słońca oglądałem będąc już wysoko w górach. Dopiero gdy schodziłem na dół - mijałem pierwszych turystów. Popołudnia spędzałem leniwie na spacerkach z dziećmi po dolinach i wzdłuż potoków.
Wybrałem 15 najlepszych moim zdaniem fotem z tegorocznych wędrówek szlakami tatr. Ciekaw jestem co o nich myślicie?
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12