Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: Jakie oświetlenie do fotografowania małych produktów - kosmetyków

Mieszany widok

Domyślnie Odp: Jakie oświetlenie do fotografowania małych produktów - kosmetyków

jak już wspomniałam, zabawa z lampą pierścieniową nie przyniosła satysfakcjonującego mnie efektu. Za mało światła. W związku z tym wydaje mi się, że powinnam celować w lampę ze światłem stałym plus softbox lub beauty dish i blendę. Czy powinnam kupić dwie lampy ? No i od razu nasuwa się pytanie w jaką moc lampy powinnam celować, 300 w ?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    śląskie (górnośląskie)

Domyślnie Odp: Jakie oświetlenie do fotografowania małych produktów - kosmetyków

Cytat Zamieszczone przez Hispaniola Zobacz posta
    W związku z tym wydaje mi się, że powinnam celować w lampę ze światłem stałym plus softbox lub beauty dish i blendę. Czy powinnam kupić dwie lampy ? No i od razu nasuwa się pytanie w jaką moc lampy powinnam celować, 300 w ?
    Dlaczego światło ciągłe?
    Nie ma problemu, można odpowiedzieć "studyjna błyskowa 300Ws z regulacją do 1/32, beauty dish 72cm z plastrem miodu, blenda 90x120 biało-srebrna z uchwytem do statywu, dwa statywy". Tylko to zajmie dużo miejsca, i będzie droższe niż 800zł.
    Światło ciągłe? Ok, możesz brać, tylko może się okazać, że jest "za mało światła" (szczególnie przy zdjęciach portretowych).
    Ciągłe o jakim prawdopodobnie myślisz ma umiarkowane możliwości regulacji, i zerowe możliwości zmiany charakterystyki (chodzi o softboxy z kilkoma "żarówkami energooszczędnymi" w środku).

Uprawnienia umieszczania postów