No i ja dorzucę swoje 3 groszeTo ja pisałem do adamm w sprawie obrazu widma lampy YN 600EX RT. Lampa wytrzymała jedynie testy (kilkadziesiąt błysków) i przestała błyskać. Odniosłem do sklepu, sprzedawca powiedział ze na kilkanaście sztuk sprzedanych ma już kilka zwrotów. Prawdopodobnie wada fabryczna. Postanowiłem kupić lampę genesis reporter 360. To połączenie mobilności i funkcjonalności lampy reporterskiej z mocą i systemem mocowaniem akcesoriów lampy studyjnej. Lecz ze względu na wielkość bałem się założyć ją na sanki i latać z takim zestawem
. Więc zdecydowałem się na zakupienie âtradycyjnejâ reporterskiej lampy. Jako że z YN i nissinem di866 mark ii miałem złe doświadczenia zakupiłem chińską Pixel Mago miała wszystko co trzeba niestety nie umiała się dogadać z YN622C. W dalszych poszukiwaniach trafiłem na firmę shanny mają kilka modeli w różnych cenach najniższy SN600C różni się tym że nie ma RT za to w pełni współpracuje z YN622C. Używam od roku jestem zadowolony do tego stopnia że dokupiłem sobie bezpośredni z chin następną.