Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Wątek: Nie cieszyłem się długo !!!

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bdx
    więc jeżeli masz to czego potrzeba 8), czemu by nie spróbować?
    Nadal bede sie upieral, ze to inaczej powinno brzmiec - jesli NIE masz tego, czego potrzeba w danej sytuacji, czyli gwarancji - to wtedy mozesz probowac. Jak masz gwarancje to szkoda ryzykowac i nalezy po prostu oddac do serwisu.

Początki nałogu
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Ja jednak nie przychylam się do zdania moderatora, jak jest gwarancja, a ktoś sam upuścił aparat, to mu tak czy tak gwarancji nie uznają i przybuli niesamowicie za naprawę choćby się nawet nic nie stało, więc rozwiązanie z linka jest jak najbardziej na miejscu. Wszyscy wiemy jak serwisy w Polsce i nie tylko robią "swoje"! Ile to razy pamiętam jak zanosiłem kompa do serwisu, żeby mi odlepili plomby wsadzili add-on'a i zaplombowali spowrotem i tak w nieskończoność, bo coś sknocili, albo perfidnie "zapomnieli, że było w zestawie i nie włożyli spowrotem". "PRÓBA NIE STRZELBA" a zaoszczędzić można wiele, a z tego co czytałem to dużo takich prób wyszło i to na korzyść pokrzywdzonych niezgrabnych użytkowników.
    POZDRAWIAM
    NO, not one of the First Ones,
    I AM THE FIRST ONE !!!
    PS G3\512MB Kingston\UV Hoya\POL King

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mroczny
    Ja jednak nie przychylam się do zdania moderatora, jak jest gwarancja, a ktoś sam upuścił aparat, to mu tak czy tak gwarancji nie uznają i przybuli niesamowicie za naprawę choćby się nawet nic nie stało, więc rozwiązanie z linka jest jak najbardziej na miejscu.
    Chyba nie zrozumiales co pisalem .
    Gdy widac uszkodzenie przez uzytkownika (w tym wlasnie upadek czy wlasnoreczne rozkrecanie) to normalne ze gwarancji nie uznaja. Wiec dopoki masz gwarancje to nie rozkrecaj z premedytacja sam aparatu bo ja stracisz. Natomiast takie uszkodzenie silniczka obiektywu nie powstaje z upadku i nalezy sie naprawa gwarancyjna.
    Aha - nie uznanie gwarancji po upadku aparatu zdarza sie tylko w Polsce raczej, w cywilizowanych krajach przyjmuja i naprawiaja albo wymieniaja bez krecenia nosem.

Początki nałogu
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Mi się po moich przejściach wydaje jednak, że skorzystaćz takowej opcji można.
    I AM THE FIRST ONE !!!

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Mi się po moich przejściach wydaje jednak, że skorzystaćz takowej opcji można.
    Naucz sie cytowac by wiadomo bylo do czyjej wypowiedzi i ktorego fragmentu sie odnosic... pare minut sie zastanawialem i nie jestem pewien - jaka opcje masz na mysli?
    Jesli zachecasz kogos do wlasnorecznego rozbierania aparatu w razie uszkodzenia i tym samym ryzykowanie utraty gwarancji "bo tobie sie tak udalo" - to niezbyt rozsadna rada, lepiej z takim uszkodzeniem jednak oddac samemu dom serwisu niz zepsuc jeszcze gorzej.
    Jak napisalem wyzej (ciekawe czy przeczytales caly watek zanim zabrales glos ) - owszem, da sie, ale trzeba umiec kalkulowac ryzyko i zwiazane z nim zyski/straty. Uszkodzenie silniczka serwis przyjmie na gwarancje, uszkodzenie aaratu przez probe samonaprawy - tego serwis nie przyjmie, stracisz aparat i gwarancje jesli cos zepsujesz przy wlasnej probie naprawy - to podsumowanie.

Początki nałogu
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

owszem, da sie, ale trzeba umiec kalkulowac ryzyko i zwiazane z nim zyski/straty. Uszkodzenie silniczka serwis przyjmie na gwarancje, uszkodzenie aaratu przez probe samonaprawy - tego serwis nie przyjmie, stracisz aparat i gwarancje jesli cos zepsujesz przy wlasnej probie naprawy - to podsumowanie.
    DOBra, zgadzam się co do tego, że uczestnikowi, który założył ten wątek pomorze serwis, ale jeżeli aparacik spadł z winy noszącego go użytkownika, to w/g mnie na gwarę nie ma co liczyć. Wiadoma sprawa, że silniczek obiektywów to bardzo delikatne urządzenie, ale jeżeli się ktoś do tego zabiera, to przecież nie zakłada rękawić jak do kopalni węgla kamiennego tylko delikatnie i z wyczuciem kobiecej ręki obchodzi się ze swoim "chorym cackiem". Czyż to nie jest prawda??
    I AM THE FIRST ONE !!!

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

ale jeżeli aparacik spadł z winy noszącego go użytkownika, to w/g mnie na gwarę nie ma co liczyć.
    Czy tylko po to schodzisz z tematu watku by koniecznie miec ostatnie slowo?

grocki
    Guest

Domyślnie

Dzisiaj tj. po 2 tyg. otrzymałem nowiutki aparat - pozdrawiam POLUSA.
    Przy okazji jakiego koloru macie swoje G5 tzn. czy są jednolicie czarne?
    Bo ten który teraz mam posiada pierścień dookoła obiektywu i miejsce na lewo od obiektywu patrząc od przodu aparatu w kolorze ciemnoszarym. Wydaje mi się, że ten poprzedni był zupełnie czarny. Może to tylko złudzenie ?
    Pozdrawiam.

Dopiero zaczyna Awatar bdx
    Miasto
    Piła

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez grocki
    Dzisiaj tj. po 2 tyg. otrzymałem nowiutki aparat - pozdrawiam POLUSA.
    Przy okazji jakiego koloru macie swoje G5 tzn. czy są jednolicie czarne?
    Bo ten który teraz mam posiada pierścień dookoła obiektywu i miejsce na lewo od obiektywu patrząc od przodu aparatu w kolorze ciemnoszarym. Wydaje mi się, że ten poprzedni był zupełnie czarny. Może to tylko złudzenie ?
    Pozdrawiam.
    No to gratz! Ja na swojego czekałem 'troche' dłużej
    Co do kolorku to aparat jest cały czarny właśnie poza tym miejscem o którym mówisz i naklejką 'Grip' jest jakby gumowany szarą....gumą ( twardą jakąś taką przy okazji :P )

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów