Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Wątek: Canon 28/2,8 a zoom Tokina atx pro sv 28-70

xCleaner
    Guest

Domyślnie ...Tamrona ?

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    Raczej sie przyznaj ze szukasz usprawiedliwienia by sobie zooma zostawic a pozbyc sie stalki .
    Bo tak naprawde to na cyfrze wg opinii sporo gorzej sprawuje sie Tokina niz Canon 28 2.8 i raczej stalke powinienes sobie zostawic. Albo najlepiej sprzedac oba i wziac Tamrona .

Polecasz Tamrona i sam uzywasz L-ky :grin:

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez xCleaner
    Polecasz Tamrona i sam uzywasz L-ky :grin:
    Tak, polecam Tamrona, uzywalem go ponad 2 lata i zawsze bede polecal. A ze akurat dla moich potrzeb, mojego typu najczesciej robionych zdjec Lka 24-105 4 IS L jest uzyteczniejsza (i stac mnie bylo by wymienic Tamrona na nia ) to juz inna bajka - pisalem o tym juz pare razy na forum.

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

.......i myszle ze sie mylisz. Jest potrzeba laborowac i popracowac nad robeniem zdiejc i nie tylko pstrykac.
    Pewnie , lubię sobie popstrykać ;-) ... Ale zgadzam się że pracować nad zdjęciami powinien każdy .
    Uzywam ja w EOS 5 i v EOS 20D i niemam s tim zadnych problemow. Jets inna ale nie zla, sa gorszy i nieda sie porownac z tamronem - ten jest cenowo dla Polsky.:rolleyes:
    Porównać się da : ceny w sklepach są zbliżone , na rynku wtórnym tamron jest często droższy od tokiny - przypadek ?

Coś już napisał

Domyślnie

Widzę że dyskusja zeszła na inne tory, nie chodziło mi o porównywanie Tokiny do Tamrona. Tokinę już mam i nie będę jej wymieniał na Tamrona bo to bez większego sensu.
    Chodzi mi natomiast o to czy zostawić sobie teraz Canona 28/2,8 (mając w/w Tokinę) do używania w przyszłości (może dość odległej) z cyfrą, czy też nie ma sensu trzymać tego Canona?

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jac123
    Chodzi mi natomiast o to czy zostawić sobie teraz Canona 28/2,8 (...) do używania w przyszłości (...) z cyfrą, czy też nie ma sensu trzymać tego Canona?
    Pytanie z jaką cyfrą?
    Bo jeśli z APS-C to nie widzę najmniejszego sensu. Robi się z niego standard ze światłem f/2,8 a więc cholernie ciemny standard.
    Jak wcześniej napisałem, dla mnie ten Canon pokazuje swoją najlepszą stronę we współpracy z kliszakiem.
    Co będzie z cyfrową pełną klatką nie wiem? Jakiś posiadacz 1Ds/5D mógłby sprawdzić, tyle ze oni nie "brudzą się" takimi obiektywami ;-)
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gwozdzt
    Pytanie z jaką cyfrą?
    Bo jeśli z APS-C to nie widzę najmniejszego sensu. Robi się z niego standard ze światłem f/2,8 a więc cholernie ciemny standard.
    Niestety z jaką cyfrą tego jeszcze nie wiem. Wybór cyfry to sprawa na przyszłość.

Bywalec
    Miasto
    Radom

Domyślnie

jac123... Ty chyba najlepiej będziesz wiedział czy zostawić sobie tą stałkę, czy nie...
    Ja odkąd używam 28-75 f2.8 to np 50 f1,8 leży w szafie... ale nie sprzedają tego szkła bo napewno wróci do łask

Coś już napisał

Domyślnie

Dzięki wszystkim za rady, zdecydowałem że jednak rozstanę się z tym Canonem 28/2,8 w związku z tym zapraszam zainteresowanych do działu Sprzedaż :-).

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów