Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: obiektyw Canon EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 IS STM

Domyślnie obiektyw Canon EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 IS STM

witam wszystkich forumowiczów - pierwszy post - i proszę o pomoc w wyjaśnieniu wątpliwości.

skłaniam się do kupna jednego z body canon (średni koszt to ok. 3 tys.) i znalazłem je wraz z w/w obiektywem w cenie.... 3,3 tys.

wpisałem ten symbol w szukajkę i nigdzie nie znalazłem tego obiektywu w cenie poniżej 1 tys.

czy to możliwe, że obiektyw, który jest w zestawie jest zupełnie inny, niż ten, który można kupić osobno?

wiem, że często producent daje tzw. KIT'y, ale w tym przypadku nie ma żadnej wzmianki jakoby tak było.

mógłbym też zadać to pytanie bezpośrednio w sklepie, ale tu boję się, że jeśli nastąpiła pomyłka w cenie, to zostanie ona podniesiona, a tego chyba nikt nie chce.

jak obstawiacie - jest jeden obiektyw o takim symbolu, czy raczej należy obstawiać pomyłkę?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Nowy Sącz

Domyślnie Odp: obiektyw Canon EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 IS STM

Cytat Zamieszczone przez redbar Zobacz posta

... jest jeden obiektyw o takim symbolu, czy raczej należy obstawiać pomyłkę?
    Nie ma nic dziwnego w tym, że w komplecie wychodzi taniej. Obiektywów 18-55 3.5-5.6 jest co najmniej 3 rodzaje, ale z literkami STM tylko jeden. Jest to najnowszy model tego obiektywu.
    6D; 5DII; C 24-70 2.8L; C 24-105L; C 70-200 2.8L; C 35 2.0 IS; C 50 1.4; C 85 1.8; S 17-35 2.8-4
    Moje fotki Moje fotki II

dzięki.

czyli wchodzą dwie opcje - albo ktoś z innego miejsca skopiował symbol obiektywu i nie zwrócił uwagi na STM albo jest jakaś MEGA promocja.

czy obiektyw będzie miał na korpusie te symbole?

Pełne uzależnienie Awatar salas
    Miasto
    KIELCE

nowy 18-55 stm kosztuje w okolicy 400zł sklepy które wystawiają go w cenach 900zł czy więcej to jakaś kpina.
    Używany ten obiektyw wyceniany jest w okolicy 300zł.
    Jeśli body kosztuje 3000zł a z tym 18-55 STM - 3300zł to jest to całkowicie normalna cena.
    Jak masz zamiar kupić body z obiektywem 18-55 to kup właśnie wersję STM jest to zdecydowanie najlepsza wersja tego obiektywu.
    SONY

mój błąd....

emocje wzięły górę i szukając samego szkła w wynikach nie zwróciłem uwagi na symbole... jednym z wyników był obiektyw Canon EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS STM a potem już kopiując kontynuowałem błąd...

panowie, dzięki za info i czujność - jeszcze raz przepraszam i dziękuję.

Uprawnienia umieszczania postów