Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: canon 5d mk2 i lampa błyskowa (tania)

Domyślnie canon 5d mk2 i lampa błyskowa (tania)

witam,
    bardzo pilne, potrzebuję kupić lampe błyskową do canon 5d mk2, zwykłą do zdjęć portretowych, ważna jest cena, żeby była jak najniższa. Najlepiej jakby była ona zasilana prosto z aparatu, może być coś w stylu takiej jak jest wbudowana np w D1200

Czy coś takiego było by ok i by pasowało??
    LAMPA BŁYSKOWA CANON SPEEDLITE 200E (5654221756) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
    http://allegro.pl/lampa-blyskowa-canon-s...21652.html
    LAMPA BŁYSKOWA CANON 277T + ETUI (5651600845) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Aparat z lampą będzie używany w fotobudkce - która mnie już i tak wystarczająco kosztuje. Dlatego szukam w miarę jak najtańszej lampy.

Jeszcze pytanie, czy jest możliwość zasilania takiej lampy z aparatu? Aparat będzie podłączony cały czas do zasilania

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: canon 5d mk2 i lampa błyskowa (tania)

A dlaczego nie studyjna lampa blyskowa chocby 200Ws ? Ta mala przy intensywnym uzytkowaniu moze za dlugo nie pociagnac.

Chodzi mi przede wszystkim w tym momencie o cene, wykosztowałem się sporo brakuje mi właśnie jakiejś lampy błyskowej. Niedrogiej, i najlepiej jakby można było ją zasilić w inny sposób niż baterie

Pełne uzależnienie
    Miasto

Cytat Zamieszczone przez gagatek Zobacz posta
    bardzo pilne, potrzebuję kupić lampe błyskową do canon 5d mk2, zwykłą do zdjęć portretowych, ważna jest cena, żeby była jak najniższa. Najlepiej jakby była ona zasilana prosto z aparatu
    Z tego koncertu życzeń raczej nic nie wyjdzie.

DIY Wedding Photobooth with Easy Disassembly (pics only)

^ Facet w swojej budce użył starej lampy marki Vivitar model 283 z zasilaczem sieciowym.

Vivitar VP-1 and SB-4 | Great Photo Tools Blog

^ Ten zasilacz współpracuje z modelami lamp:

283
    285HV
    2500
    3500

Vivitar SB 4 AC Adapter Vivitar 283 and others | eBay a dokładniej opisówka spod Pearstone SB 4 AC Adapter for Vivitar 283 285HV Flashes | eBay

^ Zasilacz wymaga zainstalowanych alkalicznych baterii AA w modelach lamp 283 oraz 285HV nawet przy korzystaniu z zasilania sieciowego.

Lampę z zasilaczem trzeba by sobie zakupić na eBay. Ponieważ Vivitar jest firmą amerykańską to i zasilanie ma amerykańskie. Czyli byłaby potrzebna chyba jeszcze jakaś przetwornica napięcia (czy jak to się tam fachowo nazywa) bo przecież u nas obowiązuje 230V.

KONWERTER PRZETWORNICA 220/240 V 110/120V - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
    Ostatnio edytowane przez mkamelg ; 10-09-2015 o 21:54

Uprawnienia umieszczania postów