Cytat Zamieszczone przez RTSiak Zobacz posta
Ja brałem używane 6d (chociaż można je było nazwać nieużywanym bo ledwo przekroczyło 600 zdjęć i było na +/- 9 miesięcznej gw...)
Zdumiewające, że znajdują się tacy, co kupują nową puszkę żeby przez 3 miesiące zrobić aż 600 fotek

Zastanawiałem się wtedy nad 5d3 ale tylko zw na szybszą serie, bo cała reszta DLA MNIE w 6d byłą wystarczająca (teraz wiem, że boczne pkt AF w tragicznych warunkach mogłyby być lepsze
Zastanawiałeś się, czy nie straciłeś zbyt wielu ujęć nie mogąc korzystać z bocznych pkt-ów AF-a? Nie żałujesz dzisiaj dokonanego wyboru?

Przekalkuluj czy to co oferuje 6d jest wystarczające i jeśli tak to po co przepłacać
To jasne, ze nie ma sensu płacić za możliwości, których się nie wykorzystuje, ale czy naprawdę istnieją tacy, co nie odniosą korzyści z lepszego AF-a
Mi oczywistym wydaje się, że jak jest kasa na 5D3 i na potrzebną szklarnię, to chyba lepiej brać 5-tkę niż 6-stkę

używane vs nowe to wiadomo, że nowe zawsze pewne, ale z 2 strony jak świadomie kupujesz używki to ryzyko możesz niemal wyeliminować
Niekoniecznie, nowy egzemplarz może się przecież okazać wadliwy, a używany, z pewnego źródła jest już sprawdzony, przetestowany