Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 51

Wątek: 6d vs 5d mkIII

Pełne uzależnienie Awatar zysk

Domyślnie Odp: 6d vs 5d mkIII

Cytat Zamieszczone przez Kibek Zobacz posta
    Z racji tego, żę 5DMKIII jest dużo cięższy to polecam Ci 6D
    Też mi argument , Pudzianowi też byś tak doradził ?

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez Kibek Zobacz posta
    nie czuję się na siłach doradzać napisałem o tej wadze tylko dlatego, że w czasie gdy wybierałem między 6D a 7DMKII wiele osób pisało mi o wadze
    Co za bzdury wypisuje o wadze body?
    kto nosi samo body?
    IMHO:
    Na każde przemyślone fotografowanie trzeba zabrać wszystko co się ma:
    oba body i wszysktie obiektywy i wtedy plecak wazy tyle,ze nie wazne co ile waży , i tak jest co targać.
    A w kwestii:6D i 5DIII,z peryspektywy czasu: olał pies róznicę wagi.6D spokojnie wystarczy zamiast 5DIII.
    "http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
    7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII

Początki nałogu Awatar 5pirit

No i podczas podróży jak zakoszą 6D to zawsze mniejsza strata finansowa (odpukać).
    eŁOS 6D + Canon + Tamron + Tokina + YN

Coś już napisał
    Miasto
    Otwock/Warszawa

mam 6d, fotografowalem 5d3 i gdybym kupowal jeszcze raz to właśnie jego, robiłem z nim piłkę w zetawie z nowym 100-400 - bajka
    x-pro2 + x-t10 | 23 2.0 + 50 2.0

Portfolio
    Ślubnie

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Poznań

Ku memu szczeremu zaskoczeni okazało sie, że to waga jest najważniejszym parametrem różnicującym omawiane modele. Trochę dziwnie. Sprawdziłem , różnica jest mniej więcej równa 1 kostce masła. Dla mnie nie jest to cecha decydująca , a podróżuję z plecakiem fotograficznym , także w góry. Jest jeszcze wspominany parametr AF na plus w piątce i ISO na plus w szóstce. Z tych dwóch , dla mnie ważniejszy jest AF . Czyli piątka ?? Któryś z kolegów napomknął o 70d , a może jednak rozważyć 7dmk2. Moją obecną siódemkę lubię i szanuję,pomimo jej wad .

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

Cytat Zamieszczone przez Bartek Zobacz posta
    Ku memu szczeremu zaskoczeni okazało sie, że to waga jest najważniejszym parametrem różnicującym omawiane modele. Trochę dziwnie. Sprawdziłem , różnica jest mniej więcej równa 1 kostce masła. Dla mnie nie jest to cecha decydująca , a podróżuję z plecakiem fotograficznym , także w góry. Jest jeszcze wspominany parametr AF na plus w piątce i ISO na plus w szóstce. Z tych dwóch , dla mnie ważniejszy jest AF . Czyli piątka ?? Któryś z kolegów napomknął o 70d , a może jednak rozważyć 7dmk2. Moją obecną siódemkę lubię i szanuję,pomimo jej wad .
    Na plus 6D: waga, ISO i cena. Za 5 tys różnicy między 6D a 5D można już jakieś ciekawe szkło kupić. Różnicy w obrazku nie będzie a jak już to na korzyść 6d.
    Obawiam się że Canon przesadził z 6D i będzie je kastrował w następnych wydaniach.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

ja tam różnicy w stosunku ostrości/szum nie widzę między 6D i 5D3

nikt nie wspomniał o moim zdaniem obok słabszego układu AF innej największej wady 6D, mianowicie min czas 1/4000s - to dla mnie dyskwalifikuje tą puszę, ale to zależy od zastosowań oczywiście
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

A gdybyście mieli porównać AF z 6D - to bardziej do 5D Mark I czy 5D Mark II?
    Finally I've found that I belong here

Początki nałogu Awatar 5pirit

Chyba bliżej 5D MKII, ale jednak trochę lepiej od niego, coś pomiędzy MKII a MKIII.
    eŁOS 6D + Canon + Tamron + Tokina + YN

Pełne uzależnienie Awatar zanussi
    Miasto
    to tu to tam

Lepiej od 5d mkII, szczególnie na bocznych
    Oko plus aparat - dobrana para.

sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Cytat Zamieszczone przez rediconn Zobacz posta
    A gdybyście mieli porównać AF z 6D - to bardziej do 5D Mark I czy 5D Mark II?
    Cytat Zamieszczone przez 5pirit Zobacz posta
    Chyba bliżej 5D MKII, ale jednak trochę lepiej od niego, coś pomiędzy MKII a MKIII.
    Cytat Zamieszczone przez zanussi Zobacz posta
    Lepiej od 5d mkII, szczególnie na bocznych
    AF w czystym 6D jest praktycznie identyczny z AF-em w czystym 5D mkII. "czystym" w rozumieniu: z wyczyszczona komora lustra i pryzmatem, czyli calym torem optycznym ukladu AF.

percepcja, ze 6D jest lepszy, wynika glownie z faktu, ze ludzie porownuja (prawie) nowe 6D z niezle juz uzywanymi 5D mkII

zeby nie bylo... oba korpusy mam i uzywam/uzywalem bardzo duzo. 6D potrafi zrobic centralnym czujnikiem takie rzeczy, o ktorych 5D mkII nie snil. ale poza tym roznica jest minimalnie odczuwalna
    www albo tez flickr

Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów