Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 44

Wątek: microsd 64 GB umarła z fotografiami

Domyślnie Odp: microsd 64 GB umarła z fotografiami

Cytat Zamieszczone przez Sesjusz Zobacz posta
    Zoomi, właśnie ich mail zwraca mi wiadomość, jutro zadzwonię. Robiłeś coś podobnego z kartą microsd ? Czy mniej skomplikowany proces ? Chciałbym wybrac firmę, która robi to na codzień ... i będzie to dla nich pryszcz taki odzysk danych

Lutek, różne adaptery próbowałem oraz urządzenia na karty microsd i czytniki kart microsd.
    No to przykra sprawa
    Też zastanawiałem sie na micro ale w końcu wziąłem "dużą" SD....
    Napisz proszę jak zakończyła się ta Twoja sprawa. Już nie mam pomysłów na to co mógłbym doradzić ale szczerze życzę Ci powodzenia

Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez Lutek ; 07-09-2015 o 20:39
    Lutek
    EOS 70D | Canon 50mm f/1.8 STM | Canon 18-135 3.5-5.6 IS STM | PIXMA MG7150

Bywalec
    Miasto
    Lublin

Pozwolisz mam nadzieję że podepnę się pod Twój wątek żeby nie zakładać nowego.

Ja też mam problem z kartą SD SanDisk Ultra 32 GB 30Mb/s. Po powrocie z wyjazdu wkładam ją do czytnika w Macu Pececie i komp widzi kartę nawet pokazuje jej zapełnienie ( 30 GB zajęte ) ale żadnych zdjęć na karcie...W aparacie ( 6D ) to samo. Widać ją oraz stan jej zapełnienia ale 0 plików na karcie.

Miał ktoś kiedyś taki przypadek ?

Coś już napisał
    Miasto
    Szczecin

Tu bym wziął Easy Recovery firmy Ontrack. Albo odpowiednik jakis. Chyba do uratowania zdjęcia, tylko nic nowego nie zapisuj na tym do czasu odzyskania

Uzależniony

udało się rozwiązać problem ? czekam na info z zainteresowaniem

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

Cytat Zamieszczone przez zoomi Zobacz posta
    udało się rozwiązać problem ? czekam na info z zainteresowaniem
    Tez jestem ciekaw jak to się zakończy. Mam nadzieje ze Sesjusz się jeszcze odezwie

Uzależniony

no właśnie czy się odezwie nie jestem pewien... pisałem nawet PW z prośbą o info w temacie bo w końcu parę osób się tym
    interesowało... i pomimo iż autor na forum się loguje - jakiejkolwiek odpowiedzi brak :/

Osobom, które to spotakło szczerze współczyję. Ale jak widać to przestroga by nie stosować kart microsd bo jak widac niezbyt sie nadają....

Pozdrawiam
    Lutek
    EOS 70D | Canon 50mm f/1.8 STM | Canon 18-135 3.5-5.6 IS STM | PIXMA MG7150

Coś już napisał
    Miasto
    Szczecin

Powracam do tematu, miałem poinformować. Firma, o której pisałem odzyskała zdjęcia. Były to ponad 2 miesiące ciężkiej roboty, jak informowała mnie firma. Ta karta pamięci w zasadzie posiada 4 banki pamięci. Jeden wpierw udało się odczytać ale to tylko ułamkowe części zdjęć z jednego banku, przy kolejnych bankach był problem, nie odnajdowało ich. Taki trochę raid jak w dyskach twardych, zapis w 4 miejscach jednocześnie by przyspieszyć zapisywanie i odczytywanie danych. Tak więc była szansa, że inne banki zostały uszkodzone. Szukali i szukali i mnie informowali, że ciągle szukają pozostałych banków zdjęć. Że konfiguracji możliwych są setki, a jak raz zapuszczą rozpoznawanie danych z daną konfiguracją to trzeba czekać kilka godzin na rezultat. Przyznam, że cierpliwości mi już nie starczało po miesiącu i chciałem im zabierać kartę i wysyłać gdzieś indziej. Jednak jakoś wytrzymałem ten horror. Tydzień temu dostałem informacje, że zdjęcia odzyskano. Koszt 2200 zł brutto (!). W danych uszkodzonych jest uszkodzonych 5-10% plików CR2. Najważniejsze jednak mam, robiłem kilka fot na dany kadr, to tez mnie uratowało. Kawał kasy ale też kawał dobrej roboty. Kartę mi odesłali, diagnoza: uszkodzony kontroler karty. Karta ma zdarty plastik, tak by mogli się dobrać do ścieżek. Kartę mam na gwarancji jeszcze i w takim stanie zamierzam ją odesłać do kingostona, opisać całą sytuacje i zażądać zwrotu kasy za kartę. Na zwrot kosztów za odzyskiwanie danych z pewnością nie ma szans

Tak, jest to przestroga, dość sroga. Codziennie wieczorem zgrywać zdjęcia, nie używać microsd, osobiście też stwierdziłem że mniejsze rozmiary kart, w końcu i tak będę zgrywać. Szkoda że to mnie akurat spotkało, kawał kasy mnie to kosztowało. Zupełnie zmieniłem zdanie o kartach kingstone.
    Ostatnio edytowane przez Sesjusz ; 09-11-2015 o 13:20

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Cytat Zamieszczone przez Sesjusz Zobacz posta
    Tak, jest to przestroga, dość sroga. Codziennie wieczorem zgrywać zdjęcia, nie używać microsd, osobiście też stwierdziłem że mniejsze rozmiary kart, w końcu i tak będę zgrywać. Szkoda że to mnie akurat spotkało, kawał kasy mnie to kosztowało. Zupełnie zmieniłem zdanie o kartach kingstone.

"It’s backed by a lifetime warranty, free technical support and legendary Kingston reliability."

Akurat dzisiaj nabyłem micro SD (Sandisk Pixtor 95 MB/s) do kamery video. Nie da się zawsze uniknąć micro SD. Nowsza technologia montażu i były problemy z niektórymi, ale w zasadzie nie ma powodu żeby były mniej niezawodne.
    I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Sądzę, że nie należy wyciągać wniosków z pojedynczego przypadku. Awaria zdarza się każdemu producentowi. Sprawa tylko tego, komu zdaża się ona częściej.
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów