Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 44

Wątek: microsd 64 GB umarła z fotografiami

Coś już napisał
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie Odp: microsd 64 GB umarła z fotografiami

Zapewne masz rację Tom77, napisałem tak ponieważ na tym filmiku co dałem LINK, od tej niemieckiej firmy, widać że do ścieżek "przylutowali" drobne kabelki (1:27 minuta filmu). Ale to się może już inaczej nazywać takie micro lutowanie. Tak jak piszesz, trzeba konkretnego sprzętu a co więcej, dobrych fachowców. Oni nic nie tracą, wysyłam im kartę, nie uda im się do nie dostaną kasy, ja stracę kartę i kolejną możliwość odzysku.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

[QUOTE=Sesjusz;1293441]Zapewne masz rację Tom77, napisałem tak ponieważ na tym filmiku co dałem LINK, od tej niemieckiej firmy, widać że do ścieżek "przylutowali" drobne kabelki (1:27 minuta filmu). Ale to się może już inaczej nazywać takie micro lutowanie. Tak jak piszesz, trzeba konkretnego sprzętu a co więcej, dobrych fachowców. Oni nic nie tracą, wysyłam im kartę, nie uda im się do nie dostaną kasy, ja stracę kartę i kolejną możliwość odzysku.[/QUOTE

Uda się czy nie daj znac jak powiodła się operacja. Jestem ciekaw czy da się odzyskac te rawy. Powodzenia

Coś już napisał
    Miasto
    Szczecin

Odezwę się, mam parę firm do których się odezwałem, niemiecka i 2 polskie. Polska firma chyba będzie potrzebowała kartę lub dwie karty donor (dawca). Niemiecka nie chce kart dawców, tylko uszkodzoną. Dam znać, mam nadzieję ze dobrą wiadomością.

Uzależniony

do tej którą podałem lepiej dzwoń, wiem jako osoba która korzystała już z ich usług

Może styku z adapterem nie ma?
    Lutek
    EOS 70D | Canon 50mm f/1.8 STM | Canon 18-135 3.5-5.6 IS STM | PIXMA MG7150

Coś już napisał
    Miasto
    Szczecin

Zoomi, właśnie ich mail zwraca mi wiadomość, jutro zadzwonię. Robiłeś coś podobnego z kartą microsd ? Czy mniej skomplikowany proces ? Chciałbym wybrac firmę, która robi to na codzień ... i będzie to dla nich pryszcz taki odzysk danych

Lutek, różne adaptery próbowałem oraz urządzenia na karty microsd i czytniki kart microsd.
    Ostatnio edytowane przez Sesjusz ; 06-09-2015 o 22:04

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Jest podobna historia w internecie - micro SD nie da sie odczytac. Ktos na forum doradza zeby scisnac w palcach pewnie nie pomoze, ale mozna sprobowac. Osoba sciska I oto karta zaskakuje i czyta sie w Windows. Nie wiem jak scisnac karte micro w czytniku...ale skoro pisze w internecie to pewnie prawda.

Recover Data from Card that cannnot be read - Super User
    I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.

Uzależniony

przed chwilą dzwoniłem, firma działa, co prawda nie odebrał ale zaraz oddzwonił
    powiedział że jak najbardziej mam przekazać numer telefonu - masz go na stronie którą podałem

mi rozwiązywali problem z dyskiem twardym po solidnym upadku, skutecznie
    to mała firma w domu jednorodzinnym za to z niezłym labem, komorą bezpyłową do otwierania dysków itp cudami

sądzę że odzyskasz dane skoro karta fizycznie gołym okiem nie jest uszkodzona, kwestia ile to będzie kosztowało
    Ostatnio edytowane przez zoomi ; 07-09-2015 o 11:31

Coś już napisał
    Miasto
    Szczecin

Dziękuję Zoomi, bardzo doceniam Twoją pomoc i wykonany telefon. Jak dobrze, ze są tak pomocni ludzie. Z szeregu firm wybrałem polską Arvika data recovery. Po googlowaniu, przeglądaniu for i postów mam przeczucie że to dość wyspecjalizowana firma ( LINK ). Oczywiście każdy wybór jest narażony ryzykiem, muszę wysłać i nie wiem jak to u nich wygląda na prawdę, jakie mają laboratorium techniczne. Tak więc chyba kartę tam wyślę. Cena identyczna jak serwisu niemieckiego, około 1800-1900 zł. Jednak gość z tej firmy polskiej pisze mi, że wspomniana Nimiecka firma czasami do nich wysyła ciężkie przypadki kart monolitów microsd, są ich podwykonawcami. Może to tylko lanie wody, nie fakty, nie wiadomo, muszę zaryzykować. Jak się spiszą to dam znać i będą mieli dobrą opinię na naszym forum, jak nie - też dam znać.

Coś już napisał Awatar daris
    Miasto
    trójmiasto

Mogę polecić ARVIKĘ. Wiedzą co robią, mają duże doświadczenie.
    Canon 7D mk2, Sigma 10mm 2.8, Sigma A 18-35 1.8, Sigma 35 1.4, Canon EF 70-200 2.8L, Canon 580 EX II

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów