Cytat Zamieszczone przez Sesjusz Zobacz posta
Dziękuję Tom77, napisałem do nich zapytanie o ofertę ze szczegółowym opisem. Widzę, że za 32GB chcą 1000 zł. W Niemczech za 64 GB chcą 1800 zł. Podejrzewam, że cena będzie zbliżona. Jest bardzo drogo, będę musiał się wykosztować, szkoda, kasa miała być na obiektyw. Serwis z Niemiec specjalizuje się tylko w przenośnych kartach pamięci, ma sporo dobrych opinii w necie, serwis z Polski na szerszy wachlarz nośników, z których odzyskują dane, ma też sporo polubień na FB Jeśli cena będzie podobna to chyba wyślę do Niemiec.

Jaś, kingstone zawsze mi się kojarzył z dobrym stosunkiem jakości do ceny, kiedyś kupowałem ich kości RAM, pendrive'y, troche kart SD do innych urządzeń - do pracy i do użytku własnego również. Byłem zadowolony z tego stosunku jakości do ceny. Microsd bo używam też kart microsd sporadycznie w GoPro, zdjęcia i filmy pod wodą itp. Pomyślałem, że będzie to idealna karta dla mnie. Nigdy więcej tak dużych kart, ale się przejechałem.
Problemem jest to ze to zapewne operacja jednorazowa. Więc jak spieprzą za pierwszym razem to już nie będzie co lutować. Widzę, że bardzo ci zależy na tych zdjęciach więc warto wyda na to większa kasę i mieć pewność. Z drugiej strony 1000 czy 1800zł za rawy z wycieczki to spora kwota