gdyby 35mm w Polsce kosztowało 1500 zł po paru miesiącach od wypuszczenia na rynek (czyli np. w styczniu 2016) byłoby /dla mnie/ przepięknie.
można sobie pomarzyć...
gdyby 35mm w Polsce kosztowało 1500 zł po paru miesiącach od wypuszczenia na rynek (czyli np. w styczniu 2016) byłoby /dla mnie/ przepięknie.
można sobie pomarzyć...
Ostatnio edytowane przez p0m ; 02-09-2015 o 16:01
ebe ebe
No więc w skrócie, biorac wszystko tak, jak "pisze" (co zreszta wydaje się całkiem prawdopodobne) jeśli chodzi o 35 mm mamy tutaj do czynienia ze słoikiem zauważalnie lepszym optycznie od Canona na pełnym otworze, w dodatku nieco jaśniejszym (bo ten ułamek stopa i sporo mniejsza winieta), ale cięższym o 200g i w tej samej cenie (albo nawet większej conieco, ale za to z osłona, która u Canona kosztuje chyba $54). Dokładna cena powie nam co Tamron faktycznie sadzi o optyce tego obiektywu.
200 g to bardzo dużo w takim szkle, ale 540g (chyba) to jeszcze nie jest kompletna tragedia, jeśli szkło jest perfekcyjne.
Czyli wszystko się rozbije jak zwykle o AF, który w Canonie jest chyba bez zarzutu. Jeśli da radę, mógłbym to nawet kupić jako jedynego kundla w psiarni, jeśli nie, to nie ma sprawy.
A srebrne okucie mi się prawie podoba.
I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.
no ale temu 35 isf2 ciężko cokolwiek zarzucić...
Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!
Z testu optycznych wynika, ze na rogach ff jest co poprawiac. No i stabilizacja jest tylko niezla.
Poza tym do ceny szkla trzeba doliczyc koszt oslony, ktora T daje w komplecie.
stawiam teze ze dla ponad 90% uzytkownikow tego szkla nie ma to zadnego znaczenia(w tym mnie)
to nie profi szklo
Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!
To czyli co z tego o czym wspomnialem?![]()
Całkiem duża szansa na dostępność jeszcze w tym miesiącu![]()
O obiektywach wiem prawie wszystko
No to może znasz już cenę 45 tki?![]()
Oko plus aparat - dobrana para.
sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....
Oficjalnie nie znam![]()
O obiektywach wiem prawie wszystko