Strona 29 z 36 PierwszyPierwszy ... 192728293031 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 281 do 290 z 359

Wątek: Canon EF 35/1.4 L mkII

Uzależniony

Domyślnie Odp: Canon EF 35/1.4 L mkII

Cytat Zamieszczone przez Irek07 Zobacz posta
    Krótko mówiąc - pierwszy ( powiedzmy prywatnie ) nie trafiał w nic i nigdy. Drugi, już w sklepie dokładnie tak samo. Trzeci był lepszy, czasami trafiał. Po kilku dniach go wymieniłem. Czwarty, ściągnięty dla mnie z magazynu, trafia we wszystko zawsze i wszędzie, w dzień i w nocyA który to sklep w Krakowie to nie powiem bo tamte dwa ktoś pewnie kupił

--- Kolejny post ---

Dodam tylko że nie po to kupuje się nowy obiektyw żeby później w serwisie usłyszeć, cytuję, że z jasnymi stałkami tak może być że np. na 1.4 mogą nie trafiać.
    Faktycznie niektórzy mają pecha, cokolwiek nie kupią, to za X-tym razem się uda, czy sigma czy inne eL-ki, ciekawe czy teraz canon USB docka wypuści
    Miałem EF 35/1.4 L mkII w rękach na pokazie i jakoś nie chciał nie trafiać, a było dość ciemno bo w studio. Pech bo była tylko 1 sztuka i nie dało się zweryfikować czy inna by nie trafiała

Pełne uzależnienie Awatar xxkomarxx
    Miasto
    Rzeszów, Tarnobrzeg, Sandomierz

Kupilem pierwszy lepszy w cyfrowe.pl i trafia w punkt zawsze, zadnych kalibracji tak samo na 5d3 i 6d. Kolega tez kupil po mnie i tez bez problemow. Nie slyszalem by ktokolwiek mial problem z 35LII, chyba ze ktos ma cos nie tak z af w aparacie.
    Z sigmami sa problemy z af i tam trzeba czesto przebierac.

ale rozumiem, że jeżeli mam problem z Sigmą t mogę go rozwiązać A) na gwarancji i to aż przez 3 lata. B) kupując dock za 200zł?. Jeżeli tak, to nawet nie mam co się zastanawiać i w cenie 35 l II mam Sigme 35 ART, Sigmę 50 ART, USB DOCK i plansze do kalibracji ;P Natomiast w przypadku Canona muszę wysyłać do serwisu w pierwszych 12 miesiącach i modlić się, żeby nie odpisali, że to normalne?

Miasto

Cytat Zamieszczone przez EdytaP Zobacz posta
    ale rozumiem, że jeżeli mam problem z Sigmą t mogę go rozwiązać A) na gwarancji i to aż przez 3 lata. B) kupując dock za 200zł?. Jeżeli tak, to nawet nie mam co się zastanawiać i w cenie 35 l II mam Sigme 35 ART, Sigmę 50 ART, USB DOCK i plansze do kalibracji ;P
    Mozesz trafic na sigme ktora bedzie smigac az milo i tak moze byc do konca jej istnienia ale mozesz trafic na sztuke ktora sie rozreguluje po jakims czasie albo mozesz trafic na cos co sigma dock nie ustawi a i serwis rozlozy rece. Sigmy potrafia takze miec ff/bf przy wspomaganiu af lampa.
    Faktem jest ze canon 35L ma lapszy af a 35LII jest lepsza pod kazdym wzgledem

Początki nałogu

xxkomarxx masz rację co do AF, że jest super, ale co by nie mówić Canon z ceną przegiął równo. 8000zł za obiektyw, który nie jest optycznie lepszy od Sigmy ART tylko dla pewności AF to już przegięcie. Toż to prawie 3 sigmy Canon moim zdaniem niedługo dojdzie do etapu, że lepszą inwestycją będzie średni format :P

Miasto

Cytat Zamieszczone przez Janeek Zobacz posta
    xxkomarxx masz rację co do AF, że jest super, ale co by nie mówić Canon z ceną przegiął równo. 8000zł za obiektyw, który nie jest optycznie lepszy od Sigmy ART tylko dla pewności AF to już przegięcie. Toż to prawie 3 sigmy Canon moim zdaniem niedługo dojdzie do etapu, że lepszą inwestycją będzie średni format :P
    Ależ jest lepszy optycznie i widać to w bezpośrednim porownaniu. Nie wierzysz sprawdź.
    Canon jest szybszy, celniejszy, ostrzejszy i uszczelniony. Jesli ktos kupuje to narzedzie to doskonale wie dlaczego tyle placi.
    A czy cena wysoka. Wg mnie akceptowalna jak za najlepsza 35 na rynku

Początki nałogu

Cytat Zamieszczone przez xxkomarxx Zobacz posta
    Ależ jest lepszy optycznie i widać to w bezpośrednim porownaniu. Nie wierzysz sprawdź.
    Canon jest szybszy, celniejszy, ostrzejszy i uszczelniony. Jesli ktos kupuje to narzedzie to doskonale wie dlaczego tyle placi.
    A czy cena wysoka. Wg mnie akceptowalna jak za najlepsza 35 na rynku
    AF pewniejszy OK, AF szybszy OK, Uszczelniony OK, Ostrzejszy - przyznam, że sam nie testowałem Canona, ale z testów i zdjęć wydają się łeb w łeb. Gwarancja - SIGMA LEPSZA, możliwość samodzielnej kalibracji - SIGMA LEPSZA, Cena - SIGMA LEPSZA Według mnie cena nie jest akceptowalna i nie chodzi tu o brak kasy... tylko politykę Canona.
    Ostatnio edytowane przez Janeek ; 30-09-2016 o 23:13

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez EdytaP Zobacz posta
    ale rozumiem, że jeżeli mam problem z Sigmą t mogę go rozwiązać A) na gwarancji i to aż przez 3 lata. B) kupując dock za 200zł?. Jeżeli tak, to nawet nie mam co się zastanawiać i w cenie 35 l II mam Sigme 35 ART, Sigmę 50 ART, USB DOCK i plansze do kalibracji ;P Natomiast w przypadku Canona muszę wysyłać do serwisu w pierwszych 12 miesiącach i modlić się, żeby nie odpisali, że to normalne?
    Ale może być też tak, że po aktualizacji firmware w aparacie sigmy staną się stałkami - trochę przesadzam ale moje doświadczenia z obiektywami niefirmowymi (nie chcę używać wciąż tego dość prymitywnego stwierdzenia - kundle) nie napawają optymizmem.
    Przy tym EF 35/1.4 MkII to jedno z najlepszych szkieł na rynku w tej ogniskowej więc jeśli nie chcesz kompromisu to warto się nad nim zastanowić. W Canonie to wszystko wiedzą i zapewne stąd ta cena.

Moje zdanie jest takie że jeżeli jakiś sprzęt się kupuje do zabawy to właściwie należy kupić to co się nam podoba nawet niekoniecznie sensownie. Natomiast jeśli to ma być do pracy to musi działać zawsze i wszędzie i tu nie ma przeproś ani zlituj się, bo tłumaczenie klientowi że wie Pan eeee.... bo mi eee.... tego ... obiektyw nie działa jest delikatnie mówiąc słabe. Nie mówiąc już o straconych nerwach, zarobkach i własnej marce.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 30-09-2016 o 23:19
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Miasto

Cytat Zamieszczone przez Janeek Zobacz posta
    AF pewniejszy OK, AF szybszy OK, Uszczelniony OK, Ostrzejszy - przyznam, że sam nie testowałem Canona, ale z testów i zdjęć wydają się łeb w łeb. Według mnie cena nie jest akceptowalna i nie chodzi tu o brak kasy... tylko politykę Canona.
    Ja testowalem bo mialem sigme 35art, canona 35L i 35LII.
    Jak bardzo chcesz to pozycze sigme i wysle ci rawy sam porownasz. Roznica moze nie jest jakas wielka bo oba szkla optycznie sa swietne ale jednak jest i ja widac.
    Cena jest sprawa subiektywna. Pewnosc jaka daje mi canon jest warta tej roznicy. To tak wg mnie.

Początki nałogu

Cytat Zamieszczone przez xxkomarxx Zobacz posta
    Ja testowalem bo mialem sigme 35art, canona 35L i 35LII.
    Jak bardzo chcesz to pozycze sigme i wysle ci rawy sam porownasz. Roznica moze nie jest jakas wielka bo oba szkla optycznie sa swietne ale jednak jest i ja widac.
    Cena jest sprawa subiektywna. Pewnosc jaka daje mi canon jest warta tej roznicy. To tak wg mnie.
    xxkomarxx - dzięki na info... kurcze dałeś mi do myślenia :/. Genarlnie jak porównansz je do siebie to bardzo art odstaje w kwestii AF? Nie wiem czy to prawda, ale ktoś na forum pisał, że niektóre krzyżowe w body działają tylko z systemówkami...

Strona 29 z 36 PierwszyPierwszy ... 192728293031 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów