Strona 28 z 36 PierwszyPierwszy ... 182627282930 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 271 do 280 z 359

Wątek: Canon EF 35/1.4 L mkII

Uzależniony

Domyślnie Odp: Canon EF 35/1.4 L mkII

Cytat Zamieszczone przez Tom77 Zobacz posta
    Nowa 35 to odpowiedź na zapytanie Sigmy do Canona: czy wy też potraficie robić takie obiektywy jak my w takiej cenie. Odpowiedź Canona: potrafimy, nawet lepsze ale cena będzie sporo wyższa a i tak ludzie to kupią. Od czego twoja 35 ma lepszy AF - od 35 1,4 mkII ?
    To jest właśnie polityka Canona - jak nie ma użytkownik alternatywy to ma się go w dupie i można lepić to samo szkło po kilkanaście lat. Leniuchy śmierdzące Pojawiła się Sigma to pojawiła się i odpowiedź giganta.
    Ostatnio edytowane przez horak ; 19-02-2016 o 23:08

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

Cytat Zamieszczone przez horak Zobacz posta
    To jest właśnie polityka Canona - jak nie ma użytkownik alternatywy to ma się go w dupie i można lepić to samo szkło po kilkanaście lat. Leniuchy śmierdzące Pojawiła się Sigma to pojawiła się i odpowiedź giganta.
    Dobrze powiedziane giganta. Giganta, który przysypia ale ktoś go kopnął i się przebudził na chwilę. Canon pozwala Sigmie na zabawę, Sigma odwala teraz robotę na którą kasy nie chce wydawać Canon. Ciężka robotę balansując na granicy opłacalności, szkła na maxa wyżyłowane, jasne, ostre, tanie i niestety ciężkie. Na tym nie da się zarobić. Zarabia się na milionach sztuk kompaktów po 500zł czy lustrzsnek XXXXD z kitami. Sigma nie zrobi kita za 400 zł bo musiałaby sprzedać milion obiektywów żeby to miało ekonomiczne uzasadnienie. Więc flaki wypruwa żeby każdy obiektyw był lepszy od konkurencji. Dlatego tez 24-105 Sigmy skończył tak jak skończył. Sigma to taki stymulant dla rozwoju Canona.

Pełne uzależnienie Awatar BeatX
    Miasto
    Szczecin

Cytat Zamieszczone przez Tom77 Zobacz posta
    Dlatego tez 24-105 Sigmy skończył tak jak skończył.
    A co, już go nie produkują?
    Fuji X-H2 | Fujinon 16/1.4 | Fujinon 35/1.4 | Viltrox 75/1.2
    Moje zdjęcia: https://flickr.com/photos/maciej_k/

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

Cytat Zamieszczone przez BeatX Zobacz posta
    A co, już go nie produkują?
    Wycofali po 2 latach ze sprzedazy

Pełne uzależnienie Awatar xxkomarxx
    Miasto
    Rzeszów, Tarnobrzeg, Sandomierz

Co moge napisac. Cena 35 nie rozpieszcza ale szklo jest mega. Szybkie, celne i piekielnie ostre...

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Cytat Zamieszczone przez xxkomarxx Zobacz posta
    Co moge napisac. Cena 35 nie rozpieszcza ale szklo jest mega. Szybkie, celne i piekielnie ostre...
    Wierzę na słowo. Ostrość (szczególnie w rogach) i AC to jest to co najbardziej poprawili. Pytanie czy warto za to tyle dopłacać. Na to pytanie każdy musi sobie sam odpowiedzieć.

Hej, chłopaki powiedzcie mi jak wygląda działanie i celność AF tego Canona? Jestem zainteresowana nim, ew. Sigmą ART - ma ktośjakieś porównanie? Boję się, że w razie ff czy bf pozostanie mi jedynie serwis (z którym różnie bywa) i jeszcze gwarancja tylko rok :/ Sigma z kolei ma USB Dock który mogę od razu dokupić na wszelki wypadek i on jest w stanie rozwiązać ew. problemy czy tak?

Bywalec
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez EdytaP Zobacz posta
    Hej, chłopaki powiedzcie mi jak wygląda działanie i celność AF tego Canona?
    Wygląda absolutnie genialnie pod warunkiem że się trafi na dobrą sztukę. To brzmi jak absurd ale ja trafiłem za ... czwartym razem.

Cytat Zamieszczone przez Irek07 Zobacz posta
    Wygląda absolutnie genialnie pod warunkiem że się trafi na dobrą sztukę. To brzmi jak absurd ale ja trafiłem za ... czwartym razem.
    jej czyli tu jest to samo co u sigmy, loteria??? W sigmie jest chociaż dock :P A powiedz mi, sklepy nie robią problemów ze zwrotem? Gdzie zamawiasz?

Bywalec
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez EdytaP Zobacz posta
    jej czyli tu jest to samo co u sigmy, loteria??? W sigmie jest chociaż dock :P A powiedz mi, sklepy nie robią problemów ze zwrotem? Gdzie zamawiasz?
    Krótko mówiąc - pierwszy ( powiedzmy prywatnie ) nie trafiał w nic i nigdy. Drugi, już w sklepie dokładnie tak samo. Trzeci był lepszy, czasami trafiał. Po kilku dniach go wymieniłem. Czwarty, ściągnięty dla mnie z magazynu, trafia we wszystko zawsze i wszędzie, w dzień i w nocyA który to sklep w Krakowie to nie powiem bo tamte dwa ktoś pewnie kupił

--- Kolejny post ---

Dodam tylko że nie po to kupuje się nowy obiektyw żeby później w serwisie usłyszeć, cytuję, że z jasnymi stałkami tak może być że np. na 1.4 mogą nie trafiać.

Strona 28 z 36 PierwszyPierwszy ... 182627282930 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów