Ukazał się test na photozone robiony na 5Ds R : Canon EF 35mm f/1.4 USM L II - Review / Test Report
5D1 pod koniec zapasów sklepowych leciały np w MM za 5,5tyś a 5d2 osobiście kupiłem za 7200zł Coś mi sie nie widzi żeby z 5d3 tak się stało... Aaaaa Cena nowego 5d1 zaraz po wejsciu na rynek i pierwszych zachwytach ustatkowała się na ok 9tyś a jej cena początkowa to ok 12tyś pamiętam jaki to był szok puszka pod FF która jest z poza serii 1D
L
Pojawił się test.
Test Canon EF 35 mm f/1.4L II USM - Wstęp - Test obiektywu - Optyczne.pl
Podrzucam też Mieszka I, screen z Lr, wszystko na zero.
f1.4/f4 center
| R3 | R5 | RF 85L | RF 135L IS | RF 15-35L IS | RF 24-70L IS | RF 70-200L IS | RF 100-500L IS | RF 1,4x |
Oj chyba żaden użytkownik poprzedniej wersji nie wymieni na nowszą skoro szybka tak samo jak Sigma Art, którą tak zwolennicy szybkiego Canona krytykowali za wolny AF, który to wykluczał ją w reportażu. Ale zaraz, przepraszam, przecież to Canon i wolniejszy AF niż u poprzednika można mu wybaczyć.
Ostatnio edytowane przez horak ; 17-02-2016 o 08:03
UP - lubię to!
Ale i tak znajdą się onanizatorzy czerwonego paska i go kupią.
Ostatnio edytowane przez 5pirit ; 17-02-2016 o 08:26
eŁOS 6D + Canon + Tamron + Tokina + YN
9 tysi za stałkę i praca pod światło jak w tamronie za 1000 pln LOL
Jakieś argumenty ZA kupieniem 35LII?
Bo jak kolejne rewelacje o bezbłednym AF to chyba zacznę ziewać![]()
Fuji X-H2 | Fujinon 16/1.4 | Fujinon 35/1.4 | Viltrox 75/1.2
Moje zdjęcia: https://flickr.com/photos/maciej_k/
tu nie chodzi o samą "czystą" szybkość silnika AF i czas przejścia od nieskończoności do minimum i w drugą stronę,
na szybkość AF wpływ na też lag szkła i szybkość potwierdzenia ostrości i tu Sigma zawsze będzie gorsza od Canona
no i Sigmy gorzej też pracują gdy jest ciemno, zwłaszcza w servo