Pokaż wyniki od 281 do 290 z 359

Wątek: Canon EF 35/1.4 L mkII

Widok wątkowy

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie Odp: Canon EF 35/1.4 L mkII

Cytat Zamieszczone przez EdytaP Zobacz posta
    ale rozumiem, że jeżeli mam problem z Sigmą t mogę go rozwiązać A) na gwarancji i to aż przez 3 lata. B) kupując dock za 200zł?. Jeżeli tak, to nawet nie mam co się zastanawiać i w cenie 35 l II mam Sigme 35 ART, Sigmę 50 ART, USB DOCK i plansze do kalibracji ;P Natomiast w przypadku Canona muszę wysyłać do serwisu w pierwszych 12 miesiącach i modlić się, żeby nie odpisali, że to normalne?
    Ale może być też tak, że po aktualizacji firmware w aparacie sigmy staną się stałkami - trochę przesadzam ale moje doświadczenia z obiektywami niefirmowymi (nie chcę używać wciąż tego dość prymitywnego stwierdzenia - kundle) nie napawają optymizmem.
    Przy tym EF 35/1.4 MkII to jedno z najlepszych szkieł na rynku w tej ogniskowej więc jeśli nie chcesz kompromisu to warto się nad nim zastanowić. W Canonie to wszystko wiedzą i zapewne stąd ta cena.

Moje zdanie jest takie że jeżeli jakiś sprzęt się kupuje do zabawy to właściwie należy kupić to co się nam podoba nawet niekoniecznie sensownie. Natomiast jeśli to ma być do pracy to musi działać zawsze i wszędzie i tu nie ma przeproś ani zlituj się, bo tłumaczenie klientowi że wie Pan eeee.... bo mi eee.... tego ... obiektyw nie działa jest delikatnie mówiąc słabe. Nie mówiąc już o straconych nerwach, zarobkach i własnej marce.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 30-09-2016 o 23:19
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uprawnienia umieszczania postów