Strona 24 z 36 PierwszyPierwszy ... 14222324252634 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 231 do 240 z 359

Wątek: Canon EF 35/1.4 L mkII

Początki nałogu

Domyślnie Odp: Canon EF 35/1.4 L mkII

Cytat Zamieszczone przez marfot Zobacz posta
    Takie są właśnie testy na lensrentals. Badają parametry ale także rozrzut statystyczny kilku egzemplarzy.
    Ponadto podają wykresy w takiej formie, że można ocenić kontrast, mikrokontrast, ostrość (a nie durne MTF50 ):
    LensRentals.com - 35mm f/1.4 Shootout: Canon 35mm f/1.4L II VS Sigma 35mm Art VS Canon 35mm f/1.4L I
    Też mam podobne zdanie, lensrentals mają w tej chwili chyba najprzyjaźniejszy i obiektywnie miarodajny system testowania szkieł z uwzględnieniem powtarzalności. Do tego Rogera Cicala czyta się tak samo przyjemnie jak Mike'a Johnstona, a ich podejście z dystansem do wszystkich galaktycznych nowinek zostawia miejsce na trzeźwe myślenie, którego nigdy nie brakowało w tychże artykułach.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Roger właśnie rozebrał

Pełne uzależnienie Awatar marfot
    Miasto
    Zgorzelec

Cytat Zamieszczone przez jotes25 Zobacz posta
    Roger właśnie rozebrał
    Ale pancerny w środku! Jak z minionej epoki
    https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
    EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

Coś już napisał
    Miasto
    Katowice, Zabrze

Cytat Zamieszczone przez Czacha Zobacz posta
    24-70L kosztuje w stanach 1799USD, w europie 1700EUR z groszami, a u nas 7269PLN. Nie sadze aby ten obiektyw kosztowal 8tys.
    No to patrz to: Canon EF 35mm f/1,4 L II USM - dostępny od ręki!

:-)
    EOS R6 Mark II, EOS R8, RF 15-35/2.8L IS, RF 50mm F1.2L, RF 50mm F1.8, RF 35mm F1.8, RF 24mm F1.8, EF 85/1.8, EF 135L, 2x430EX II
    www.facebook.com/matti.jarominnen/photos
    https://www.flickr.com/photos/mateuszj/albums

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Ponad 3 tys. drożej od starej wersji. Pytanie czy warto dopłacać? Czy ten obiektyw jest dużo lepszy od mk1? Wątpię. Jak oni to robią, że nowsze wersje zawsze są droższe? Coś mi się wydaje, że mk1 niedługo zniknie ze sklepów i dylematu nie będzie.
    Ostatnio edytowane przez aptur ; 14-12-2015 o 08:25

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez aptur Zobacz posta
    Jak oni to robią, że nowsze wersje zawsze są droższe?
    To akurat nic trudnego .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Siedlce

Cytat Zamieszczone przez aptur Zobacz posta
    Ponad 3 tys. drożej od starej wersji. Pytanie czy warto dopłacać? Czy ten obiektyw jest dużo lepszy od mk1? Wątpię. Jak oni to robią, że nowsze wersje zawsze są droższe? Coś mi się wydaje, że mk1 niedługo zniknie ze sklepów i dylematu nie będzie.
    Pod koniec masz porównanie fotek z ver I i II. Jak dla mnie różnica ogromna dzięki korekcji CA.
    Wersja I zniknie moment ze sklepów, z czasem poajwia się używki i cena się poprawi. Pamiętam 24LII też osiągał absurdalne ceny momentami.

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Jak można tu widzieć jakiś absurd? Zupełnie nowe szkło na najwyższym poziomie optyki i mechaniki jakie Canon potrafi wypocić. Stoi sobie zaraz po objawieniu na Amazon za $1800, obok ekwiwalentu bezpośredniej konkurencji w cenie $1700. Bardzo popularna ogniskowa wśród zawodowców, tym się robi śluby, jest na taki towar popyt. Kto nie docenia ani masywności tego wyrobu ani ulepszeń optyki, ma do wyboru dobra poprzednia wersję za jedne $1100 tamże.

No ale problem w tym, że nowy nie powinien być tak drogi, bo nie jest wcale tak wiele lepszy, natomiast stary jest jakimś cudem logiki o wiele gorszy bo nie wart nawet tyle....

W sumie cena całkiem normalna, wypada zauważyć, że mogłoby być $1999, ziewnać i kupić albo nie zamiast doszukiwania się nieistniejacych absurdów lub kosmosów.
    I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Siedlce

Ja odnosiłem się do 24LII, który, jak był dolar zeta tańszy niż obecnie to szkło jako nowe chodziło po 6,5K. Teraz kosztuje 5,5k przy cenie dolara 4 zeta. Dla mnie to absurd. 85L tez była po prawie 9k...
    Co do poprzedniej wersji 35L, biorąc pod uwagę nową sigmę, to tak uważam, że nie jest wart swojej ceny.
    Co żeś się tak spiął panie kolego. Luzu trochę. Nikt Cię nie obraził przecież Zdania swojego nie można mieć ?

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Cytat Zamieszczone przez pan.kolega Zobacz posta
    Jak można tu widzieć jakiś absurd? Zupełnie nowe szkło na najwyższym poziomie optyki i mechaniki jakie Canon potrafi wypocić.
    Całkiem poważnie wziąłem pod uwagę ten cud mechaniki za jedyne 8k oraz to, że stara wersja niedługo zapewne zniknie ze sklepów. Dlatego też niedawno zakupiłem wersję mk1.

Cytat Zamieszczone przez robertskc7 Zobacz posta
    Pod koniec masz porównanie fotek z ver I i II. Jak dla mnie różnica ogromna dzięki korekcji CA.
    Pytanie, czy za lepszą korekcję CA warto dopłacać 3tys. W moim przypadku odpowiedź jest jasna. Nie warto.

Cytat Zamieszczone przez robertskc7 Zobacz posta
    Co do poprzedniej wersji 35L, biorąc pod uwagę nową sigmę, to tak uważam, że nie jest wart swojej ceny.
    Zgadzam się, że cena starej wersji i tak jest zbyt wysoka. Sigmy w ogóle nie brałem pod uwagę bo moim zdaniem powinni ją sprzedawać z USB dockiem w komplecie. Poza tym ostrość to nie wszystko.

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Zamieszczone przez aptur Zobacz posta
    Jak oni to robią, że nowsze wersje zawsze są droższe?
    To akurat nic trudnego .
    To niby jasne i oczywiste a jednak wciąż mnie zadziwia Ludzie obecnie zachwycają się 6D pisząc, że to "tania" FF dla mas. Onegdaj kupowałem nowe 5D Mk1 za ok. 4900. Teraz 6D kosztuje ok. 6000 tys. Aparaty tanieją...

Strona 24 z 36 PierwszyPierwszy ... 14222324252634 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów