Strona 21 z 33 PierwszyPierwszy ... 11192021222331 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 201 do 210 z 359

Wątek: Canon EF 35/1.4 L mkII

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Domyślnie Odp: Canon EF 35/1.4 L mkII

Jak można tu widzieć jakiś absurd? Zupełnie nowe szkło na najwyższym poziomie optyki i mechaniki jakie Canon potrafi wypocić. Stoi sobie zaraz po objawieniu na Amazon za $1800, obok ekwiwalentu bezpośredniej konkurencji w cenie $1700. Bardzo popularna ogniskowa wśród zawodowców, tym się robi śluby, jest na taki towar popyt. Kto nie docenia ani masywności tego wyrobu ani ulepszeń optyki, ma do wyboru dobra poprzednia wersję za jedne $1100 tamże.

No ale problem w tym, że nowy nie powinien być tak drogi, bo nie jest wcale tak wiele lepszy, natomiast stary jest jakimś cudem logiki o wiele gorszy bo nie wart nawet tyle....

W sumie cena całkiem normalna, wypada zauważyć, że mogłoby być $1999, ziewnać i kupić albo nie zamiast doszukiwania się nieistniejacych absurdów lub kosmosów.
    I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Siedlce

Ja odnosiłem się do 24LII, który, jak był dolar zeta tańszy niż obecnie to szkło jako nowe chodziło po 6,5K. Teraz kosztuje 5,5k przy cenie dolara 4 zeta. Dla mnie to absurd. 85L tez była po prawie 9k...
    Co do poprzedniej wersji 35L, biorąc pod uwagę nową sigmę, to tak uważam, że nie jest wart swojej ceny.
    Co żeś się tak spiął panie kolego. Luzu trochę. Nikt Cię nie obraził przecież Zdania swojego nie można mieć ?

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Cytat Zamieszczone przez pan.kolega Zobacz posta
    Jak można tu widzieć jakiś absurd? Zupełnie nowe szkło na najwyższym poziomie optyki i mechaniki jakie Canon potrafi wypocić.
    Całkiem poważnie wziąłem pod uwagę ten cud mechaniki za jedyne 8k oraz to, że stara wersja niedługo zapewne zniknie ze sklepów. Dlatego też niedawno zakupiłem wersję mk1.

Cytat Zamieszczone przez robertskc7 Zobacz posta
    Pod koniec masz porównanie fotek z ver I i II. Jak dla mnie różnica ogromna dzięki korekcji CA.
    Pytanie, czy za lepszą korekcję CA warto dopłacać 3tys. W moim przypadku odpowiedź jest jasna. Nie warto.

Cytat Zamieszczone przez robertskc7 Zobacz posta
    Co do poprzedniej wersji 35L, biorąc pod uwagę nową sigmę, to tak uważam, że nie jest wart swojej ceny.
    Zgadzam się, że cena starej wersji i tak jest zbyt wysoka. Sigmy w ogóle nie brałem pod uwagę bo moim zdaniem powinni ją sprzedawać z USB dockiem w komplecie. Poza tym ostrość to nie wszystko.

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Zamieszczone przez aptur Zobacz posta
    Jak oni to robią, że nowsze wersje zawsze są droższe?
    To akurat nic trudnego .
    To niby jasne i oczywiste a jednak wciąż mnie zadziwia Ludzie obecnie zachwycają się 6D pisząc, że to "tania" FF dla mas. Onegdaj kupowałem nowe 5D Mk1 za ok. 4900. Teraz 6D kosztuje ok. 6000 tys. Aparaty tanieją...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Cytat Zamieszczone przez aptur Zobacz posta
    To niby jasne i oczywiste a jednak wciąż mnie zadziwia Ludzie obecnie zachwycają się 6D pisząc, że to "tania" FF dla mas. Onegdaj kupowałem nowe 5D Mk1 za ok. 4900. Teraz 6D kosztuje ok. 6000 tys. Aparaty tanieją...
    jak 5D I wchodził na rynek to dolar kosztował 2 zł a teraz kosztuje 4 zł...
    też wtedy kupowałem nówkę 5D, stare dobre czasy,
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Coś już napisał

Cytat Zamieszczone przez aptur Zobacz posta
    Całkiem poważnie wziąłem pod uwagę ten cud mechaniki za jedyne 8k oraz to, że stara wersja niedługo zapewne zniknie ze sklepów. Dlatego też niedawno zakupiłem wersję mk1.

Pytanie, czy za lepszą korekcję CA warto dopłacać 3tys. W moim przypadku odpowiedź jest jasna. Nie warto.

Zgadzam się, że cena starej wersji i tak jest zbyt wysoka. Sigmy w ogóle nie brałem pod uwagę bo moim zdaniem powinni ją sprzedawać z USB dockiem w komplecie. Poza tym ostrość to nie wszystko.

--- Kolejny post ---

Nowy około 4900? Kolego, 4200,- to kosztował nowy 20D, a nowy 5D mkI ponad dwa razy więcej... w zestawie z 24-105, 5d kosztował 12000 zł. Podobnie było z następcą 5DmkII, cena jego po premierze wynosiła ok. 10 000... ja kupiłem za 9 200,-

Pełne uzależnienie

Ukazał się test na photozone robiony na 5Ds R : Canon EF 35mm f/1.4 USM L II - Review / Test Report

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Cytat Zamieszczone przez Web Zobacz posta
    Nowy około 4900? Kolego, 4200,- to kosztował nowy 20D, a nowy 5D mkI ponad dwa razy więcej... w zestawie z 24-105, 5d kosztował 12000 zł. Podobnie było z następcą 5DmkII, cena jego po premierze wynosiła ok. 10 000... ja kupiłem za 9 200,-
    Stara piątka była produkowana bodajże przez 4 lata. Uwierz że był taki okres (pod koniec produkcji), że nowe body można było kupić za ok. 5 tys.

Początki nałogu Awatar Marv84
    Miasto
    Gorlice

5D1 pod koniec zapasów sklepowych leciały np w MM za 5,5tyś a 5d2 osobiście kupiłem za 7200zł Coś mi sie nie widzi żeby z 5d3 tak się stało... Aaaaa Cena nowego 5d1 zaraz po wejsciu na rynek i pierwszych zachwytach ustatkowała się na ok 9tyś a jej cena początkowa to ok 12tyś pamiętam jaki to był szok puszka pod FF która jest z poza serii 1D
    L

Coś już napisał

Pojawił się test.
    Test Canon EF 35 mm f/1.4L II USM - Wstęp - Test obiektywu - Optyczne.pl
    Podrzucam też Mieszka I, screen z Lr, wszystko na zero.
    f1.4/f4 center
    | R3 | R5 | RF 85L | RF 135L IS | RF 15-35L IS | RF 24-70L IS | RF 70-200L IS | RF 100-500L IS | RF 1,4x |

Uzależniony

Oj chyba żaden użytkownik poprzedniej wersji nie wymieni na nowszą skoro szybka tak samo jak Sigma Art, którą tak zwolennicy szybkiego Canona krytykowali za wolny AF, który to wykluczał ją w reportażu. Ale zaraz, przepraszam, przecież to Canon i wolniejszy AF niż u poprzednika można mu wybaczyć.
    Ostatnio edytowane przez horak ; 17-02-2016 o 08:03

Strona 21 z 33 PierwszyPierwszy ... 11192021222331 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów