Strona 19 z 36 PierwszyPierwszy ... 9171819202129 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 181 do 190 z 359

Wątek: Canon EF 35/1.4 L mkII

Pełne uzależnienie Awatar Matsil
    Miasto
    Wołomin

Domyślnie Odp: Canon EF 35/1.4 L mkII

Cytat Zamieszczone przez horak Zobacz posta
    To samo pewnie powiedziałbyś o gazowaniu lpg drogich bryk. Stać go na super auto a na Pb już nie.
    Mniej więcej. Mam Imprezę STI i wiele osób te auta "gazuje", bo średnie spalanie Pb98 ok. 15-18 a na torze spokojnie 40-50l . Ja uważam, że gaz w takim aucie, to nie oszczędność a profanacja, ale to moje zdanie .

Zgadzam się, że można działać zamiennikiem, który jest tańszy, ale który zapewnia takie same parametry i komfort pracy. A tu niestety tak nie jest, bo sigma w słabym świetle będzie działać słabo. Dlaczego nie kupiłem sigmy 35 tylko nadal mam słabszy optycznie 35L? Przecież za cenę używki miałbym nowego "kundelka". Ano właśnie dlatego - wypróbowałem i z całą świadomością powiedziałem "dziękuję". Szkoda czasu i nerwów za te parę złotych .
    Nie jestem za tym, żeby bez sensu wydawać kasę, ale też nie uznaję półśrodków.

Apropo ceny, to każdy, kto kiedykolwiek miał coś wspólnego z marketingiem szybko to zrozumie. Są dwie drogi - niska cena i duży obrót lub wysoka cena, mniejszy obrót, ale podobny zysk. Na produktach niszowych, których produkcja jest droga zdecydowanie wchodzi się w tą drugą drogę. To nie Biedronka, gdzie salceson idzie za miliony a lokalna masarnia trzepie go ile wlezie. Tu klient wie czego chce i pomimo ceny kupi. To samo z autami z wyższej półki. Oczywiście jest jeszcze coś takiego jak pozycjonowanie klienta, bo głupio by było jak na ulicy byłoby tyle DB9 co fordów mondeo .
    Ostatnio edytowane przez Matsil ; 18-10-2015 o 15:19
    R6, 5DIII, 24L, 35L, 50L, 85L, 135L, 16-35L, 24-70L, 70-200L, 100-400L, 580x2, 430 i inne graty

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

Cytat Zamieszczone przez Matsil Zobacz posta
    Mniej więcej. Mam Imprezę STI i wiele osób te auta "gazuje", bo średnie spalanie Pb98 ok. 15-18 a na torze spokojnie 40-50l . Ja uważam, że gaz w takim aucie, to nie oszczędność a profanacja, ale to moje zdanie .

Zgadzam się, że można działać zamiennikiem, który jest tańszy, ale który zapewnia takie same parametry i komfort pracy. A tu niestety tak nie jest, bo sigma w słabym świetle będzie działać słabo. Dlaczego nie kupiłem sigmy 35 tylko nadal mam słabszy optycznie 35L? Przecież za cenę używki miałbym nowego "kundelka". Ano właśnie dlatego - wypróbowałem i z całą świadomością powiedziałem "dziękuję". Szkoda czasu i nerwów za te parę złotych .
    Nie jestem za tym, żeby bez sensu wydawać kasę, ale też nie uznaję półśrodków.

Apropo ceny, to każdy, kto kiedykolwiek miał coś wspólnego z marketingiem szybko to zrozumie. Są dwie drogi - niska cena i duży obrót lub wysoka cena, mniejszy obrót, ale podobny zysk. Na produktach niszowych, których produkcja jest droga zdecydowanie wchodzi się w tą drugą drogę. To nie Biedronka, gdzie salceson idzie za miliony a lokalna masarnia trzepie go ile wlezie. Tu klient wie czego chce i pomimo ceny kupi. To samo z autami z wyższej półki. Oczywiście jest jeszcze coś takiego jak pozycjonowanie klienta, bo głupio by było jak na ulicy byłoby tyle DB9 co fordów mondeo .
    Wybacz, ale zatrzymałeś się na etapie instalacji I generacji. Przejechałem kilkaset tysięcy na LPG i śmieszą mnie takie opinie. W tel chwili nie wiesz czy jedziesz na PB czy LPG, przy dobrze założonej instalacji nie wiesz kiedy się przełącza i nie wiesz na jakim paliwie jedziesz. Wracając do obiektywów to kundlami obiektywy ART Sigmy mogą nazywać tylko ci co nigdy nie mieli ich w ręku albo znaczek/pasek czerwony Canona znaczy dla nich więcej niż jakość optyczna szkła.

Miasto
    Wołomin

Cytat Zamieszczone przez Tom77 Zobacz posta
    Wybacz, ale zatrzymałeś się na etapie instalacji I generacji. Przejechałem kilkaset tysięcy na LPG i śmieszą mnie takie opinie.
    Może w fiacie panda, nie w imprezie STI
    Mnie też śmieszą takie opinie

Proste pytanie. Dlaczego producent skonstruował to auto na zasilanie Pb a nie LPG?
    R6, 5DIII, 24L, 35L, 50L, 85L, 135L, 16-35L, 24-70L, 70-200L, 100-400L, 580x2, 430 i inne graty

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

Może w fiacie panda, nie w imprezie STI
    Mnie też śmieszą takie opinie

Proste pytanie. Dlaczego producent skonstruował to auto na zasilanie Pb a nie LPG?
    A jeździłeś imprezą z LPG ? Nie montują bo marketingowo jest to nieopłacalne.
    Impreza to niższa klasa średnia, jest sporo większych wyzwań dla lpg

Miasto
    Wołomin

A jeździłeś imprezą z LPG ? Nie montują bo marketingowo jest to nieopłacalne.
    Impreza to niższa klasa średnia, jest sporo większych wyzwań dla lpg
    No widzisz, nie wiesz za bardzo o czym piszesz . Kilku znajomych ma LPG w imprezie STI i dokładnie wiem jakie są ograniczenia i wady.

Impreza STI to trochę inne auto niż zwykła impreza. Dodatkowo sprawa komplikuje, jeżeli jeszcze trochę "podłubana". Dość mocno wysilony silnik 2,5T z LPG nie lubi niskich temperatur zewnętrznych i poniżej -10st C po prostu nie działa. Najgorsze. że przy wyczynowej jeździe temperatura silnika na LPG idzie bardzo mocno w górę, woda i olej przekraczają 120st C, co działa destrukcyjnie. Potrzebne są dodatkowe chłodnice wody, oleju, pompy itd. czyli zwiększanie ciężaru i ograniczeń. Przy codziennej jeździe jest OK, ale na co dzień to można i fiatem pandą jeździć .

To samo z fotografią, możesz oszczędzać świadomie godząc się na pewne ograniczenia, a możesz płacąc więcej tych ograniczeń nie mieć. Pytanie w którą stronę chcesz pójść i tylko o to mi chodzi.

Ale to nie wątek o LPG, kolega nawiązał do tego więc sprecyzowałem .

Uzależniony

Impreza czy to STI czy nie to nadal zwykłe auto, które akurat z LPG radzi sobie świetnie, a 99% użytkowników STI nie jeździ wyczynowo w ekstremalnych warunkach żeby LPG ich ograniczało.

Odebrałem to tak że, ktoś kto myśli, że zagazowanie Subaru Imprezy STI - samochodu przecież kultowego - legendy jest profanacją pewnie podobnie myśl o podpinaniu do swojego body Canona szkieł niesystemowych - to też może być profanacja - przecież jedną z drugim nie może dobrze zagrać.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

No widzisz, nie wiesz za bardzo o czym piszesz . Kilku znajomych ma LPG w imprezie STI i dokładnie wiem jakie są ograniczenia i wady.

Impreza STI to trochę inne auto niż zwykła impreza. Dodatkowo sprawa komplikuje, jeżeli jeszcze trochę "podłubana". Dość mocno wysilony silnik 2,5T z LPG nie lubi niskich temperatur zewnętrznych i poniżej -10st C po prostu nie działa. Najgorsze. że przy wyczynowej jeździe temperatura silnika na LPG idzie bardzo mocno w górę, woda i olej przekraczają 120st C, co działa destrukcyjnie. Potrzebne są dodatkowe chłodnice wody, oleju, pompy itd. czyli zwiększanie ciężaru i ograniczeń. Przy codziennej jeździe jest OK, ale na co dzień to można i fiatem pandą jeździć .

To samo z fotografią, możesz oszczędzać świadomie godząc się na pewne ograniczenia, a możesz płacąc więcej tych ograniczeń nie mieć. Pytanie w którą stronę chcesz pójść i tylko o to mi chodzi.

Ale to nie wątek o LPG, kolega nawiązał do tego więc sprecyzowałem .
    Piszę o użytkownikach którzy robią 20-30 tys rocznie w mieście, nie o zawodach itd
    Dla mnie seria Art to zaawansowana amatorska półka gdzie Sigma powoli acz sukcesywnie wywala serię L z piedestału

Miasto
    Wołomin

Dla mnie seria Art to zaawansowana amatorska półka gdzie Sigma powoli acz sukcesywnie wywala serię L z piedestału
    Z tym wywala to bym nie przesadzał, bo ideału w działaniu żaden egzemplarz Art nie osiągnął i pewnie długo nie osiągnie. Ale faktem jest, że te szkiełka działają bardzo motywująco na Canona, który też sukcesywnie swoje obiektywy poprawia .

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

Z tym wywala to bym nie przesadzał, bo ideału w działaniu żaden egzemplarz Art nie osiągnął i pewnie długo nie osiągnie. Ale faktem jest, że te szkiełka działają bardzo motywująco na Canona, który też sukcesywnie swoje obiektywy poprawia .
    Która elka jest lepsza od odpowiednika sigmy art ?

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

tom bajki dzieciom opowiadaj nie nam
    zadowolony jesteś z sigmy? ok niech ci służy
    jedyne co sigma wywala z polki to wcześniejsze modele
    Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
    Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!

Strona 19 z 36 PierwszyPierwszy ... 9171819202129 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów