Rozmycie faktycznie dobre, ale zdecydowanie nie jest warte dwukrotnosci w cenie.
Rozmycie faktycznie dobre, ale zdecydowanie nie jest warte dwukrotnosci w cenie.
Dla jednego warte, dla drugiego przepłacanie. Ja wystawię chyba 50 Art na sprzedaż i uzbieram resztę na nową 35 tkę. Teoretycznie za te same pieniądze można 50tkę zostawić i kupić 35L mk I, ale.... to nowe szkło to spełnienie marzeń: szybki i celny AF (tego jestem pewien), ostrość, kontrast i brak CA. Do tego uszczelnienia i super bokeh... czego chcieć więcej? IS brakuje do ideału?
A poprzedni link rzeczywiście trafia w próżnię.. chyba tester za wcześnie opublikował wyniki![]()
5DIII, EOS R, 15-35L IS RF, 24-70L II, 50L, 85L1.2 RF, 135A, 600EX-RT, 430EX III-RT, PRO-1, Eizo CG243W
500px
Skad masz pewnosc co do AF?
Na podstawie kilku zdjęć nie można mieć pewności co do niczego. Wiara w markę niektórych osób jest tu ogromna.
Już Ci Czacha tłumaczę.
Sigma wprowadzając linię ART zarobiła kupę kasy. Skoro tak, to ktoś inny tej kupy kasy nie zarobił. Canon lubi kasę i nie lubi jak tej kasy nie zarabia. Tyle w temacie.
Wbrew Twojemu komicznemu poglądowi profesjonaliści również używają Sigm.
You searched for sigma - Shotkit
Skad wiesz o tej masie kasy? Masz dostep do ich danych finansowych?
Biorac pod uwage baze Shotkit'a rownie dobrze moznaby napisac ze Canon wypuscil nowa 35-tke bo Fuji wypuscilo 23/1.4 (ekwiwalent 35mm) .. bo liczba uzytkownikow jest prawie taka sama jak uzytkownikow Sigmy 35mmRozmawiajmy o konkretnych liczbach albo nie bawmy sie w fantazjowanie, tak bedzie zdrowiej
![]()
Podobno Sigma tak sie na tej sprzedazy obiektywów art (szczegolnie w Polsce i innych krajach drugiego swiata) odkuła, ze niebawem przejmie i canona i nikona.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
każda firma w tym Sigma najwięcej zarabia na sprzęcie niskobudżetowym, wątpię aby Sigma cokolwiek zarobiła na serii Art a może i nigdy na niej już nie zarobi, zanim zwrócą się koszta projektowania, testów i linii produkcyjnych musi wiele lat minąć
ja Sigmy miałem i pewnie będę jeszcze miał, bo bardziej niż do zarobku używałem ich do zabawy/hobby,
raczej nigdy nie będę miał Sigmy, która będzie mi służyła do zarabiania,