Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19

Wątek: Gorące pixele 6D

Mieszany widok

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Gorące pixele 6D

canon miał w swojej ofercie aparaty które pokazywały gwiazdy na niebie w środku dnia (zależało to od temperatury otoczenia) też mi szczeka opadła jak pierwszy raz zobaczyłem, ale 6D zdecydowanie do nich nie należy, robię sporo zdjęć na długich czasach i 6D w tym zastosowaniu określiłbym jako wzorcowy - mało szumu i żadnych dodatkowych efektów.

Serwis stwierdził że wartości graniczne to 1600 i 1s, z mojej perspektywy to wygląda tak - iso 1600 mnie nie interesuje ale jak ustawię iso 100 to aparat ustawia czasy do 30s więc z mojego punktu widzenia 30s powinno działać - bo to są jeszcze "normalne" czasy.

To ze na 1600 będzie więcej szumu niż na 100 to normalne.

Zdecydowanie nie potwierdzam opisanych w poście efektów, zdjęć nie widać pokaż jakieś zdjęcia lub wycinki, a najlepiej to wystaw jeszcze rawa pobiorę i się wypowiem.
    Ostatnio edytowane przez jaś ; 22-08-2015 o 15:51
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Coś już napisał

Domyślnie Odp: Gorące pixele 6D

jeszcze raz jedno z zaznaczonymi wszystkimi punktami. Cześć z nich może być syfem na matrycy, ale to już ocenisz sam. Mimo to, pozostaje sporo czerwonawo-fioletowych- z pewnością brudem nie będących.
    https://imageshack.com/i/ipAepczdj
    Ostatnio edytowane przez Merde ; 22-08-2015 o 17:45

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów