Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 42

Wątek: GiftPromo 2015 - opinie

Domyślnie Odp: GiftPromo 2015 - opinie

Nie mam ochoty na kolejne dyskusje z Tobą.

Pełne uzależnienie Awatar salas
    Miasto
    KIELCE

Foch!
    SONY

Nie foch, tylko kolega już wcześniej mi udowodnił jak bardzo nie pojmuje tego, że umowy, które się zawiera, powinno się również dotrzymywać.

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez niejestempewna Zobacz posta
    Nie foch, tylko kolega już wcześniej mi udowodnił jak bardzo nie pojmuje tego, że umowy, które się zawiera, powinno się również dotrzymywać.
    Ale takie pojęcie jak "siła wyższa" lub "przyczyny niezależne" to koleżanka zna, prawda?
    Daj już spokój, bo wygląda to tak jakbyś aparat kupowała wyłącznie dla tego tabletu.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Koleżanka zawarła umowę z Canonem, i to Canon powinien sobie z "siłami wyższymi" poradzić, albo chociaż SPRÓBOWAĆ wynagrodzić uniedogodnienia klientom.
    I uwaga, Canon 6D kosztuje 6tys zł, z czego tablet jest wart 1,2tys, więc TAK - decyzja kupna akurat TEGO aparatu była w dużej mierze oparta na tej promocji. I nie, nie dam spokoju, bo kiedy po dwóch miesiącach nie dostaję wciąż żadnej konkretnej odpowiedzi to jestem zwyczajnie wkur*iona, co nie powinno nikogo dziwić.

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Koleżanka zawarła umowę z Canonem, i to Canon powinien sobie z "siłami wyższymi" poradzić
    Chyba jednak nie rozumiesz znaczenia frazy "siła wyższa". Co ma Canon zrobić, skoro fizycznie nie dostali tabletów od Wacoma? Wyczarować?

albo chociaż SPRÓBOWAĆ wynagrodzić uniedogodnienia klientom.
    Owszem, jakiś gadżet na przeprosiny by nie zawadził. Ale skąd wiesz, że nie będzie zadośćuczynienia PRZY DOSTAWIE tabletu (w końcu pewnie je od Wacoma dostaną i będą rozsyłać)?

I uwaga, Canon 6D kosztuje 6tys zł, z czego tablet jest wart 1,2tys, więc TAK - decyzja kupna akurat TEGO aparatu była w dużej mierze oparta na tej promocji. I nie, nie dam spokoju, bo kiedy po dwóch miesiącach nie dostaję wciąż żadnej konkretnej odpowiedzi to jestem zwyczajnie wkur*iona, co nie powinno nikogo dziwić.
    Canon bez tej promocji też kosztuje 6 tysięcy. Nie wiem ile trwa cykl produkcyjny tabletów w Wacomie, ale na pewno nie jest to tydzień. Plus logistyka...

Jakiej odpowiedzi oczekujesz od firmy, która zapewne sama nie wie kiedy dokładnie Wacom wywiąże się z umowy?
    Jestem pewien, że w końcu tablet dostaniesz, Canon to za poważna firma by robić takie numery.

Melisę polecam, szkoda zdrowia na takie pierdoły :-)
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Tylko, że w regulaminie zaraz za "Canon zobowiązuje się do dostarczenia upominku w ciągu 28dni" widnieje zapis, że mogą sobie tę promocję odwołać kiedy im się zachce "bez żadnych konsekwencji.
    Po ponad dwóch miesiącach czekania dostałam maila, w którym mnie poinformowano, że to jeszcze jakieś trzy tygodnie co pewnie i tak się minie z prawdą o jakiś kolejny miesiąc....
    Nic się nie martw i nie trap, na pewno dostaniesz ten tablet. To, że mogą promocję odwołać, nie oznacza, że zrezygnują z wysyłania tym, co juz kupili, tylko, że mogą zaprzestać sprzedaży z tabletami nowym klientom. Co zresztą powinni byli zrobić natychmmiast po tym jak im się te tablety skończyły. Tablet jest jak rabat wysyłany czekiem - terminy zawsze były co najmniej sześć tygodni, najczęściej dwa miesiące, ale nierzadko ciągnęło się dłużej. Bo na tym to polega. Kupując w takiej promocji albo z takimi rabatami zawsze trzeba się liczyć z czekaniem w miesiącach a nie dniach albo tygodniach. Ale za to zawsze (w 99%) w końcu można wyegzekwować.

Jednakowoż troche wstyd, że Canon zachowuje się jak szatniarz z Misia (skąd weźmiemy jak nie mamy?) albo (nie przymierzając) jakiś drobny sklepikarz internetowy wysyłając wiadomości, że będzie jutro, potem w przyszłym tygodniu a potem za trzy tygodnie. Masz również rację, że nie jest to "za darmo". Bez względu na to, w jakie słowa sprzedawca to ubiera (upominek, hehehe ), jest to oferta sprzedaży, więc kupiłaś sprzęt za cenę którą zapłacłaś minus wartość tabletu. Canon nie daje tabletów z dobroci, tlko żeby skłonić do zakupu ich towaru, być może kosztem konkurencji.
    I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.

Pełne uzależnienie Awatar Leon007
    Miasto
    wieś, nie miasto

Pomogę trochę Koleżance, bo dzisiaj mam altruistyczny nastrój i trochę czasu, a Ona ma rację.

Na początek cytat z Gazety Prawnej:
    "Zdarzenia będące siłą wyższą grupowane są w trzy zasadnicze kategorie: katastrofalne działania przyrody (np. niezwykłe mrozy), akty władzy ustawodawczej i wykonawczej (np. wywłaszczenie) oraz niektóre zaburzenia życia zbiorowego (np. zamieszki uliczne)."

Teksty jak:
    Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Chyba jednak nie rozumiesz znaczenia frazy "siła wyższa". Co ma Canon zrobić, skoro fizycznie nie dostali tabletów od Wacoma? Wyczarować?
    Owszem, jakiś gadżet na przeprosiny by nie zawadził. Ale skąd wiesz, że nie będzie zadośćuczynienia PRZY DOSTAWIE tabletu (w końcu pewnie je od Wacoma dostaną i będą rozsyłać)?
    Canon bez tej promocji też kosztuje 6 tysięcy. Nie wiem ile trwa cykl produkcyjny tabletów w Wacomie, ale na pewno nie jest to tydzień. Plus logistyka...
    Jakiej odpowiedzi oczekujesz od firmy, która zapewne sama nie wie kiedy dokładnie Wacom wywiąże się z umowy?
    Jestem pewien, że w końcu tablet dostaniesz, Canon to za poważna firma by robić takie numery.
    Melisę polecam, szkoda zdrowia na takie pierdoły :-)
    świadczą tylko o nierozumieniu znaczenia frazy "siła wyższa".
    No biedny Canon, też nie wiedział, ile trwa cykl produkcyjny tabletów w Wacomie plus logistyka. Żal mi Canona, że tak nie wiedział... zapalmy świeczkę...

Biorąc pod uwagę ostatnie zachowanie i traktowanie klienta - Canon mi się poważną firmą nie wydaje. Że żadnej rekompensaty nie będzie wiem stąd, że kupcom sprzętu tańszego postanowiono zrekompensować długi czas obietnicą wysłania tabletu w wersji Medium zamiast Small. Ci, którzy Medium mają otrzymać od samego początku - są "proszeni o cierpliwość" (swoją drogą przez to czuję się jeszcze bardziej poszkodowana, o czym wcześniej już pisałam).
    A co do tego, ile "takie promocje i rabaty" trwają, powiem tyle:
    "3.2.3 Canon zapewni dostawę (oraz pokryje koszty dostawy) Tabletu Wacom pocztą na adres Uczestnika podany w formularzu zgłoszenia w ciągu 28 dni od otrzymania i weryfikacji zgłoszenia. Canon nie będzie ponosić odpowiedzialności z tytułu utraty
    bądź niedostarczenia Tabletu Wacom na skutek podania niewłaściwych danych przez Uczestnika.
    Tablet Wacom jest udostępniany z dwuletnią gwarancją producenta. Canon nie ponosi żadnej odpowiedzialności wynikającej z korzystania lub braku korzystania z Tabletu Wacom bądź z jego ewentualnych wad."

I kupując produkt biorę pod uwagę regulamin i nie wertuję internetów w poszukiwaniu odpowiedzi na pytanie, czy nie mija się on z prawdą. Ale spoko, teraz już wiem, i powiem każdemu - mija się o miesiące. I nigdy nikomu nie polecę, nawet jeśli kiedyś w końcu ten tablet otrzymam.

Pełne uzależnienie Awatar tombas
    Miasto
    Nowy Sącz

Biorąc pod uwagę ostatnie zachowanie i traktowanie klienta - Canon mi się poważną firmą nie wydaje. Że żadnej rekompensaty nie będzie wiem stąd, że kupcom sprzętu tańszego postanowiono zrekompensować długi czas obietnicą wysłania tabletu w wersji Medium zamiast Small. Ci, którzy Medium mają otrzymać od samego początku - są "proszeni o cierpliwość" (swoją drogą przez to czuję się jeszcze bardziej poszkodowana, o czym wcześniej już pisałam).
    A co do tego, ile "takie promocje i rabaty" trwają, powiem tyle:
    "3.2.3 Canon zapewni dostawę (oraz pokryje koszty dostawy) Tabletu Wacom pocztą na adres Uczestnika podany w formularzu zgłoszenia w ciągu 28 dni od otrzymania i weryfikacji zgłoszenia. Canon nie będzie ponosić odpowiedzialności z tytułu utraty
    bądź niedostarczenia Tabletu Wacom na skutek podania niewłaściwych danych przez Uczestnika.
    Tablet Wacom jest udostępniany z dwuletnią gwarancją producenta. Canon nie ponosi żadnej odpowiedzialności wynikającej z korzystania lub braku korzystania z Tabletu Wacom bądź z jego ewentualnych wad."

I kupując produkt biorę pod uwagę regulamin i nie wertuję internetów w poszukiwaniu odpowiedzi na pytanie, czy nie mija się on z prawdą. Ale spoko, teraz już wiem, i powiem każdemu - mija się o miesiące. I nigdy nikomu nie polecę, nawet jeśli kiedyś w końcu ten tablet otrzymam.
    u mnie tez ma wielki minus! (na żóltą strone nie pójde, ale...) napisałem co mysle na ich FB i po 24h wywalili, napisałem wiec ponownie
    oooo widze ze znowu nie ma mojego wpisu...
    Ostatnio edytowane przez tombas ; 13-09-2015 o 18:56
    Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
    (R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów