Strona 3 z 9 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 84

Wątek: Coś szerszego od 50?

Coś już napisał

Domyślnie Odp: Coś szerszego od 50?

Niestety sklep miał z każdego obiektywu tylko po jednej sztuce i nie było z czego wybierać. Sigma 17-50 naprawdę jak ktoś trafi dobrą sztukę to będzie zadowolony. Egzemplarz który sprawdzałem miał powtarzalny backfocus na bocznych punktach i to za każdym razem. Kalibracja by raczej nic nie dała skoro na centralnym trafiała idealnie.

Do tego zniechęciła mnie wielka wlepka na ladzie: "Prosimy o przemyślane zakupy zwrotów nie przyjmujemy"

Bywalec Awatar PRZEMOLO79
    Miasto
    Stg

Do tego zniechęciła mnie wielka wlepka na ladzie: "Prosimy o przemyślane zakupy zwrotów nie przyjmujemy" [/QUOTE]

HEHE no tak...to rzeczywiście może zniechęcać. Dobrze, że jeszcze pozwalają potestować. Ja miałem kiedyś S18-50 f2,8 macro to był fajny obiektyw jak trafił...ale tam ilość pomyłek była kolosalna poza tym AF bardzo kiepski...pozbyłem się go i mówiłem nigdy więcej "kundelka". Jednak ta plastyka jaką oferowała tamta Sigma siedziała mi w głowie canon jest "chłodniejszy" w odbiorze mimo wszystko. Minęło trochę czasu technologia poszła do przodu i wróciłem do Sigmy tym razem 17-50 f2,8 i muszę przyznać że teraz mam to co chciałem jest bardzo dobrze :-)

Coś już napisał

Można było sprawdzić przed zakupem ,ale jak po 5 zdjęciach sprzedawca stwierdził, że już chyba wystarczy to powiedziałem twardo , że jeszcze nie. Jak już miałem zapięty obiektyw to musiał się zgodzić, przecież nie będzie się za mną szarpał, że mam mu oddać .
    Ostatnio edytowane przez serko ; 11-09-2015 o 08:30

Coś już napisał

Przejrzałem na spokojnie zdjęcia z trzech powyższym obiektywów i jestem naprawdę zachwycony obrazkiem z Sigmy 18-35 1.8 i takiej dobrej sztuki będę szukał.

Początki nałogu Awatar 5pirit

Bardzo dobry wybór! Gdyby nie to, że przeszedłem na FF to ta Sigma była moim podstawowym szkłem na 50D.
    eŁOS 6D + Canon + Tamron + Tokina + YN

Dopiero zaczyna Awatar Wasyl
    Miasto
    Bełchatów

Miałem przyjemność używać właśnie tej sigmy i fantastycznie rysuje ale niestety około 2500 stoi

Wysłane z mojego HUAWEI G6-L11

Uzależniony

Cytat Zamieszczone przez 5pirit Zobacz posta
    Bardzo dobry wybór! Gdyby nie to, że przeszedłem na FF to ta Sigma była moim podstawowym szkłem na 50D.
    Nie musisz szukać dobrej sztuki tylko do ceny obiektywu doliczyć cenę usbdock'a. Był tu niedawno wątek gdzie wypowiadali się tylko właściciele wspomnianej Sigmy. 4/5 osób były zadowolone z tego obiektywu i 4 zadowolone osób kalibrowały obiektyw. Moją sztukę kupiłem ponad dwa lata temu i miała olbrzymi front focus powyżej 2m. Po wykonaniu kalibracji autofokus tego obiektywu uważam za bardzo dobry. Więc jak ktoś pisze, że mu jakaś nowa Sigma nie trafia to wiem że nie wykonał kalibracji.

Coś już napisał

W przyszłym tygodniu się wybieram na zakupy. Znalazłem do obejrzenia 4 sztuki w 3 różnych sklepach , więc będę miał z czego wybrać. Dla mnie kalibracja to ostateczność, liczę na to, że znajdę to jedną jedyną.

Coś już napisał

Wczoraj oglądałem kolejną sztukę Sigmy 18-35 1.8 . Zdecydowanie gorsza od poprzedniej. Połowa zdjęć do kosza. W słabszym świetle totalne mydło i AF strasznie zwalnia. W tych samych warunkach podpiąłem dla porównania Canon 15-85 USM, różnica kolosalna. Praca AF to bajka, szkoda że taki ciemny. Zastanawiam się czy nie odpuścić Sigmy i zacząć szukać szkła systemowego. Potrzebuje sprzętu na którym mogę polegać, sprzęt ma na siebie zarabiać i nie mogę sobie pozwolić na loterię.

Uzależniony

Odpuść sobie tę Sigmę. Byłem bardziej zadowolony z EF-S 10-18 4.5-5.6. Piekielnie szybki i ostry.Gdzie ma zarabiać ten obiektyw?
    5D, 2x6D, 16-35/4ISL, 20/1.4A, 24-70/2.8LII, 24-85/3.5-4.5, 50/1.4, 50/1.8STM, 55/1.8, 85/1.8, 135/2L, 200/2.8LII, 70-300 4-5.6II, 100-300/5.6L, 400/5.6L
    600EX-RT, 430EXII, 568EXII
    CX241, i1DisplayPro, L850, SC-P600

Strona 3 z 9 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów