Strona 6 z 9 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 84

Wątek: Coś szerszego od 50?

Bywalec Awatar PRZEMOLO79
    Miasto
    Stg

Domyślnie Odp: Coś szerszego od 50?

Cytat Zamieszczone przez serko Zobacz posta
    Tamrona nie chcę. Sigmy się boję jak ognia, może panikuję ale tak jest. Canon w szkłach ma braki. Miałem 1500, nie wiedziałem co wybrać, pomyślałem, że jak dołożę do 3tys. to wybiorę, i nadal nie wiem co wybrać. Wiem na pewno, że więcej już nie dołożę. Szkło na dniach będzie mi potrzebne a ja jestem w kropce.
    Nie ma się co bać sigmy kiedyś miałem i od tamtego czasu też się bałem. Ale...Sigma i technika poszły bardzo do przodu silniki HSM są bardzo fajne i szybkie AF szybki i niezawodny plastyka i kolory fajniejsze jak w Canonie ja zaryzykowałem Sigmę i nie żaluję.Teraz zastanawiam się nad kolejną UWA 10-20 f3,5 i bardziej mi podchodzi jak C10-22 zarówno cenowo jakościowo jak i w jakości generowanego obrazka (moim zdaniem)

Coś już napisał

Jeśli chodzi o zakup czegokolwiek to ciężki ze mnie przypadek. Miesiąc kalkulacji, czytania forum, nerwów, potem zakup, kolejny miesiąc rozważań czy dobrze zrobiłem. Żona mi radzi iść do psychiatry

Miasto
    Stg

Jeśli chodzi o zakup czegokolwiek to ciężki ze mnie przypadek. Miesiąc kalkulacji, czytania forum, nerwów, potem zakup, kolejny miesiąc rozważań czy dobrze zrobiłem. Żona mi radzi iść do psychiatry
    Tak to jest chce się jak najlepiej za jak najmniej kiedyś też tak szalałem teraz trochę spasowałem :-) Stałka fakt teoretycznie da ostrzejszy obrazek ale dobry krótki zoom da więcej możliwości kadrowania i niejeden zbliża się jakością do stałek. Czasem trzeba zaryzykować. Wiem f2,8 to trochę ciemno mimo wszystko ale iso 800 w większości przypadków u mnie załatwia w pomieszczeniach sprawę. Jest ostro od pełnej dziury i stabilizacja nawet wydajna rzędu 1/20-1/15s statyczne ujęcia mam nieporuszone...Mam również C15-85 f3,5-5,6 który był mi za ciemny w pomieszczeniach. Teraz jestem zadowolony mam co chciałem za niewiele :-)

--- Kolejny post ---

A jakie body posiadasz? i czy już jakąś szklarnię? Bo nie doczytałem być może wspominałeś... :-)

Coś już napisał

Canon 70D , Canon 50 1.4 USM, Canon 85 1.8 USM, Canon 55-250 ISII

Miasto
    Stg

Całkiem fajny zestaw też kiedyś zamierzam przerzucić się na 70d jak stanieje i spowszednieje :-) Też mam C50 1,4USM używam go stosunkowo mało bo wąski ostry gdzieś od f2,0-f2,2 i szału nie ma jeżeli chodzi o AF w ciemniejszych pomieszczeniach niestety także podobny dylemat do Ciebie miałem. W portrecie jest doskonały to owszem ale w dobrym świetle. Widzę że masz jeszcze świetnego C85 f1,8 USM u mnie nie znalazłby zastosowania bo zupełnie wąsko (choć uważam że jest lepszy od c50 f1,4 bo ma ringUSM) :-) na długości to C55-250 taki średni w sumie jest :-) Ja miałem C70-300 is USM (nie L) sprzedałem i kupiłem T70-300 VC USM lepszy optycznie ostrzejszy AF i stabilizacja wydajniejsza...Kiedyś byłem fanem szkieł systemowych...a zaczynam brnąć w "kundelki" które cenowo i jakościowo mi się sprawdzają i wypadają coraz lepiej na tle szkieł systemowych. Rzeczywiście szerokości Ci brakuje wracając do wątku... Ja mam C15-85 jedno z lepszych szkieł (zoom) pod cropa uważam i w 90 % zawsze na body...Teraz przyszła pora na szerokości i coś jasnego..Więc mamy podobne dylematy uważam :-)

Coś już napisał

Co wy na to aby kupić Canon 35 f2.0 is usm i jako uzupełnienie Canon 24 f2.8 stm?

Uzależniony

C35 używam na cropie. Bardzo fajny obiektyw. W pomieszczeniach może się okazać trochę za wąski ale wówczas będziesz miał 24. Dla 35 niedługo będzie alternatywa w postaci tamrona 35 mm f/1.8

Coś już napisał
    Miasto
    Milicz

tez myślę o 35/2 is do 70d
    5dmk III 6D 17-40/4 24-70 2.8 70-200/2.8 is ex580II DP-600 epson l800 mavic

Coś już napisał

Im dłużej zwlekam tym większy mętlik w głowie i gdybanie. Nakręciłem się na Sigmę 35 1.4, zaryzykowałem i zamówiłem, jak będą problemy wymienię.

Pełne uzależnienie Awatar Matsil
    Miasto
    Wołomin

Im dłużej zwlekam tym większy mętlik w głowie i gdybanie. Nakręciłem się na Sigmę 35 1.4, zaryzykowałem i zamówiłem, jak będą problemy wymienię.
    Szkło fajne, ale jak masz 50kę to zakup trochę bez sensu, szczególnie na cropie...
    Ale przynajmniej masz jeden temat z głowy, teraz się zaczną problemy z kalibracją i fotografowaniem baterii i cegieł .
    R6, 5DIII, 24L, 35L, 50L, 85L, 135L, 16-35L, 24-70L, 70-200L, 100-400L, 580x2, 430 i inne graty

Strona 6 z 9 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów