Strona 4 z 9 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 84

Wątek: Coś szerszego od 50?

Bywalec Awatar PRZEMOLO79
    Miasto
    Stg

Domyślnie Odp: Coś szerszego od 50?

Jeżeli ma zarabiać to c17-55 f2,8 nie będzie problemów z AF..Ewentualnie C17-40 f4,0 L ale to już trochę ciemno...Jak mówił przedmówca zależy gdzie ma zarabiać. Ja zainwestowałem w S17-50 f2,8 posiadając c15-85 który jest w pomieszczeniach niestety za ciemny. Poza tym to żyleta i super szybki AF. Sigma dużo mu nie ustępuje

Coś już napisał

Głównie ma zarabiać na zleconych reportażach z imprez okolicznościowych i eventów. W zasadzie zdjęcia nie pozowane, czyli brak możliwości powtórzenia ujęcia. Canona 17-55 2.8 rozważam od samego początku, ale nie wiem jak z jego trwałością podczas pracy jako wół roboczy. Canon 17-40 niestety za ciemny. Mój budżet to 3 tys.

Coś już napisał

Czy ktoś z użytkowników Canona 17-55 2.8 mógłby się wypowiedzieć na temat jego trwałości w dłuższym czasie użytkowania?

Uzależniony

Oczywiscie mozesz kupic Canona 17-55 2.8. Ma on w zasadzie tylko jedna wade... jest ciemny w porownan z omawiana sigma. Wiec tak jak pisalem wczesniej aby sigma 18-35mm dzialala dobrze i pewnie musisz ja skalibrowac. Wowczas odzwdzieczy sie zdjeciami z pieknie rozmytym tlem (35mm + f/1.8) i pierunsko ostrym pierwszym planie (dlatego uwielbiam ten obiektyw) Ale wierze ze dla wielu osob kalibracja moze byc krokiem nie do przejscia...

Coś już napisał

Cytat Zamieszczone przez luso Zobacz posta
    Oczywiscie mozesz kupic Canona 17-55 2.8. Ma on w zasadzie tylko jedna wade... jest ciemny w porownan z omawiana sigma. Wiec tak jak pisalem wczesniej aby sigma 18-35mm dzialala dobrze i pewnie musisz ja skalibrowac. Wowczas odzwdzieczy sie zdjeciami z pieknie rozmytym tlem (35mm + f/1.8) i pierunsko ostrym pierwszym planie (dlatego uwielbiam ten obiektyw) Ale wierze ze dla wielu osob kalibracja moze byc krokiem nie do przejscia...
    Kalibracja to dla mnie nic trudnego, boję się tylko, że popadnę w obsesję na temat celności AF i mając ten gadżet będzie więcej kalibracji niż zdjęć. Możliwe, że zaryzykuję i zamówię ten obiektyw z neta z możliwością odesłania, bo testy w sklepie na szybko nie są adekwatne.
    Ostatnio edytowane przez serko ; 15-09-2015 o 18:53

Coś już napisał

Zamówiłem sigmę 18-35 1.8 wraz z USB dockiem. Powalczymy o ostrość

Uzależniony

Trzymam kciuki, ze sie uda... tymczasem przygotuj sprzed konieczny do kalibracji (ja uzywalem, statywu, aparatu, kolorowego kartonu, czntymetra i suszarki do prania ;P )

Pełne uzależnienie Awatar Eberloth

Cytat Zamieszczone przez luso Zobacz posta
    Trzymam kciuki, ze sie uda... tymczasem przygotuj sprzed konieczny do kalibracji (ja uzywalem, statywu, aparatu, kolorowego kartonu, czntymetra i suszarki do prania ;P )
    Sprzed czyli jakiś wcześniejszy? Co polecasz? Zaświadczenie o dysleksji w dobie internetowych słowników nie pomoże...
    Sprzęt - dekielek z przyległościami.
    Fumare humanum est!

Bywalec Awatar PRZEMOLO79
    Miasto
    Stg

Myślę że z wyboru będziesz zadowolony daj znać co i jak jak się spisuje jak już otrzymasz to szkiełko. Ja też wróciłem do sigmy po kilku latach ze względu na plastykę i ostrość...AF poprawili teraz jestem z niej zadowolony (s17-50 f2,8)

Coś już napisał

Cytat Zamieszczone przez PRZEMOLO79 Zobacz posta
    Myślę że z wyboru będziesz zadowolony daj znać co i jak jak się spisuje jak już otrzymasz to szkiełko. Ja też wróciłem do sigmy po kilku latach ze względu na plastykę i ostrość...AF poprawili teraz jestem z niej zadowolony (s17-50 f2,8)
    Nie mogłem spać w nocy i anulowałem zamówienie temat nie rozwiązany.

Strona 4 z 9 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów