Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Wątek: Początkujący- 5d Mk1 i lampa yongnuo, jak zmusić do współpracy?

Mieszany widok

Początki nałogu
    Miasto
    Poznań

Domyślnie Odp: Początkujący- 5d Mk1 i lampa yongnuo, jak zmusić do współpracy?

YN-568EX II współpracuje bez problemów z 5Dc, używam i działa bez zarzutu. A propos Twoich pytań, polecam żebyś poczytał sobie na czym polega działanie e-ttl, najlepiej tu: http://foto.jasiu.pl/ . I tak jak wspomniałem, YN-568EX II w tym trybie z 5Dc może pracować.
    Ostatnio edytowane przez radiki ; 19-08-2015 o 00:18

Dopiero zaczyna

Domyślnie Odp: Początkujący- 5d Mk1 i lampa yongnuo, jak zmusić do współpracy?

Cytat Zamieszczone przez radiki Zobacz posta
    YN-568EX II współpracuje bez problemów z 5Dc, używam i działa bez zarzutu. A propos Twoich pytań, polecam żebyś poczytał sobie na czym polega działanie e-ttl, najlepiej tu: Techniki fotografowania z lampą błyskową . I tak jak wspomniałem, YN-568EX II w tym trybie z 5Dc może pracować.
    Dzięki za link, dzisiaj to ogarnę. Jak masz gdzieś zapisane więcej takich konkretnych stron to podeślij. Bo jak przeglądałem to trudno znaleźć coś równie konkretnego.

Ok, rozważam 430ex II, ale ta używana jest ok 150zł droższa od nowej 568ex, co dla mnie ma duże znaczenie.

W internecie natknąłem się jeszcze informację, że:
    However, you should be careful about the YN568EX. If you order one, make sure it is a unit manufactured after November, 2012. All the ones made before that have a software error causing the flash to not function on the hot-shoe of the Canon 5D classic.
    A więc nie wszystkie 568 pracują z 5dc..
    Ostatnio edytowane przez kubiq ; 19-08-2015 o 13:33

Uprawnienia umieszczania postów