Myślę że dobrze mieć i jedno i drugie. Tylko nie wiem od czego mam zacząć.
Myślę że dobrze mieć i jedno i drugie. Tylko nie wiem od czego mam zacząć.
Chodzi mi o to, że możesz prowadzić bloga bez wykupowania usług hostingowych rejestrując się na odpowiednich do tego serwisach, jak np. blogger.com czy wordpress.com, jeśli zdecydujesz się na własny hosting (własna domena) czeka cię proces instalacji i konfiguracji wszystkiego od zera i może na początku mocno zniechęcić jeśli ktoś jeszcze nie ogarnia zasad działania http, ftp, mysql, php (minimum podstawa konfiguracji).
Wiele hostingów ma preinstalowane większość CMS'ów, więc sama instalacja wordpressa nie jest już tak trudna jak kiedyś.
Instalacja skórek też nie jest taka skomplikowana - do każdej jest instrukcja.
Koszt strony na "kupnym" hostingu z własną domeną to około 100zł rocznie. Z czego pierwszy rok domeny to jakieś 10-20zł. Każdy następny 45zł.
Ostatnio edytowane przez Element7th ; 18-08-2015 o 21:45
Kwotowo nie jest tak strasznie, ale szczerze co do kodu obawiam się że sobie nie poradzę. No jeszcze ftp nie jest dla mnie czarną magią, ale pozostałe owszem.
Można testować przez 14 dni usługi hostingowe u niektórych dostawców bez zobowiązań finansowych, instalacja wordpress sprowadza się do kilkunastu kliknięć myszką (jeśli wszystko na serwerku jest ok) a opisów i filmików na ten temat jest masę w necie, wcześniej zgodnie z jego wymaganiami trzeba sobie odpowiednio przygotować serwer (nadać odpowiednie prawa do folderów, plików, utworzyć bazę danych) wszystko jest zazwyczaj zintegrowane ze stroną internetową zarządzającą twoim serwerem i dostępne po zarejestrowaniu usługi, do kodu nie będziesz musiał wcale zaglądać jeśli cała instalacja zostanie prawidłowo wykonana a po stronie serwera zostaną spełnione wszystkie wymagania wordpress-a. Nie chciałem Cię zniechęcić poprzednią wypowiedziąże to jest bardzo skomplikowane, bo nie jest
niektórzy po prosty chcą pisać bloga bez marnowania czasu i nerwów na jego wcześniejsze uruchomienie.
Muszę to wszystko przeanalizować i poczytać coś więcej bo jak na razie, czarna magia.
Chodzi o grid ze zdjęciami?
Gallery Prototype
Chromatic â FQrLQsb
Layout Grid
Masonry
https://github.com/stylehatch/photoset-grid
i duuużo innych
Chętnie pomogę, pisz na priv
Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka