Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 54

Wątek: Pomocy !!! Hot Pixel w 350D nowym

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez AdamAGP Zobacz posta
    Szczerze mówiąc to mi ten wątek trochę ciśnienie podniósł, bo właśnie czekam na 350d. Mam już Dead Pixel Test.
    A plansze do testowania FF/BF wydrukowane? Ceglana sciana w okolicy wypatrzona?

Przesadyzm .

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    A plansze do testowania FF/BF wydrukowane? Ceglana sciana w okolicy wypatrzona?

Przesadyzm .
    Zapomniałeś o szczelnym dekielku do "testu dekielka" ;-) A na serio...
    AdamAGP- nie psuj aparatu tymi testami !

Domyślnie

No dobra ale mam tam kilka dni na odesłanie aparatu, a jakoś nie mam ochoty potem poprawiać każdego zdjęcia na kopie, a mi każdy szczegół przeszkadza i skoro kupuje nietani sprzęt to powinien być chyba sprawny. Czyli martwiaki w nowych aparatach to normalka? Tylko nie koniecznie widać je na zdjęciach?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jac+ Zobacz posta
    Pomyśl jakim pięknym krajem byłaby Polska, gdyby na 8 milionów mieszkańców trafiło się tylko 17 głupków.
    doskonale powiedziane

AdamAGP, a wiesz, ze jeszcze bardziej "nietani" sprzet niz 350d tez ma podobne problemy .. i czy naprawde uwazasz, ze przez to sprzet jest "niesprawny" .. myslisz, ze kompakty nie maja tych problemow, albo filmy do analogow tez sa w 100% idealne ;-)

na zdjeciach tego ie zobaczysz wiec odpusc sobie i zacznij robic zdjecia..

jesli jeszcze nie czytales - polecam ten watek - http://canon-board.info/showthread.php?t=19234

Początki nałogu Awatar Arek Piekarz
    Miasto
    Jelenia Góra

Domyślnie

Powtarzam pytanie z podobnego wątku - czy ta metoda na mapowanie działa też w 20D? Czy jeśli wyjmę wszystkie bateryjki, nie wyzeruje mi się licznik zdjęć? Domyślam, że ustawienia aparatu także zostaną zresetowane.
    40D + 17-55/2.8 IS USM + 85/1.8 USM + 580EX + Stofen
    Pretec 4 GB x133 + Kingston 1 GB x50 + Manfrotto 728B
    Lowepro Stealth Reporter D400 AW + Lowepro Nova 2 AW

Moje zdjęcia na Jelonce.com, plfoto i galerii ZSO nr 1 im. S. Żeromskiego w Jeleniej Górze
    Mój fotoreportaż z XV Finału WOŚPu i zdjęcie tygodnia na fotopolis.pl

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Dajcie spokój z tym testowaniem na BF FF, dead hot pixele i tego typu bzdury. A jeśli będą chętni użalania się nad hot pikselem czy 1 cm FF to postuluję o otworzenie nowego działu dla pedantów sprzętowych.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Domyślnie

To znaczy, jeżeli tego nie będę widział na zdjęcia to mi to nie będzie przeszkadzać, byle by tylko się nie okazało jak będę "wywoływał" jakieś duże formaty, że mama tam jakieś kropki. Fakt, że takich zdjęć się zbyt wiele nie robi i można usunąć w wybranych, ale widziałem jakiegoś martwaika na zdjęciach z 300d i był na każdym zdjęciu widoczny co jest juz uciążliwe.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Wg. mnie dopiero jak zobaczysz coś poważnego na "normalnych" zdjęciach (nie 30" i 3200ISO) to wtedy warto coś z tym zrobić.

Domyślnie

No dzisiaj dostałem sprawdziłem testem na razie na jpegach, na różnych ISO, póki co to 0.0.

Może to onanizm sprzętowy, ale czy przy potrząsaniu 350d ma prawo wydawać jakiś dźwięk jakby ruchomej blaszki w okolicy lampy. Jakoś mi się kojarzy, że w innych aparatach z otwieraną lampą też tak było. A może nie powinien wydawać żadnych dźwięków?

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez AdamAGP Zobacz posta
    No dzisiaj dostałem sprawdziłem testem na razie na jpegach, na różnych ISO, póki co to 0.0.

Może to onanizm sprzętowy, ale czy przy potrząsaniu 350d ma prawo wydawać jakiś dźwięk jakby ruchomej blaszki w okolicy lampy. Jakoś mi się kojarzy, że w innych aparatach z otwieraną lampą też tak było. A może nie powinien wydawać żadnych dźwięków?
    Powinien - to czujnik położenia aparatu - gdzieś z okolicy lampy..

Pozdr
    Artur
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów