Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Wątek: Sesja rodzinna w plenerze a softbox

Mieszany widok

Uzależniony

Domyślnie Odp: Sesja rodzinna w plenerze a softbox

no ale lampa, to dla mnie coś sztucznego i nie idę w tę stronę. Chciałbym tylko mieć taki gadżet na różne wypadki (pogoda).Generalnie nie lubię zdjęć z lampą, ale jak oglądam w internecie sesje rodzinne, to twarze przeważnie są tak rozświetlone, że widać od razu, że było zastosowane doświetlenie. Z resztą teraz sobiie pomyslałem, że nie będzie asystenta, więc cieżko będzie pracować z modyfikatorami.
    Ok zastanowię się jak to wszystko rozwiązać.
    Dzięki
    5D, 2x6D, 16-35/4ISL, 20/1.4A, 24-70/2.8LII, 24-85/3.5-4.5, 50/1.4, 50/1.8STM, 55/1.8, 85/1.8, 135/2L, 200/2.8LII, 70-300 4-5.6II, 100-300/5.6L, 400/5.6L
    600EX-RT, 430EXII, 568EXII
    CX241, i1DisplayPro, L850, SC-P600

Pełne uzależnienie Awatar GalaktycznyMuczaczo
    Miasto
    London

Domyślnie Odp: Sesja rodzinna w plenerze a softbox

Cytat Zamieszczone przez robson999 Zobacz posta
    no ale lampa, to dla mnie coś sztucznego i nie idę w tę stronę. Chciałbym tylko mieć taki gadżet na różne wypadki (pogoda).Generalnie nie lubię zdjęć z lampą, ale jak oglądam w internecie sesje rodzinne, to twarze przeważnie są tak rozświetlone, że widać od razu, że było zastosowane doświetlenie. Z resztą teraz sobiie pomyslałem, że nie będzie asystenta, więc cieżko będzie pracować z modyfikatorami.
    Ok zastanowię się jak to wszystko rozwiązać.
    Dzięki
    Rób takie zdjęcia jakie ty chcesz, takie jakie czujesz, jeżeli klientowi podoba się twoja praca to nie kombinuj. Miałem ostatnio rozmowe z jedną parą która pokazała mi zdjęcia jakie chcą, wysłałem im link do portfolio, wytłumaczyłem im że efekt który oni chcą osiągnąć u mnie nie nie znajdą. Ja lampy mam tylko na dobłysk na ślubie na sali, w innym wypadku uzywam tego co mam i kreuje taki obraz jaki widzi aparat i oko. Jednak tak jak mówiłem, wszystko zalezy jaki masz styl, jezeli widzieli twoje pace i sa one bez lamp to w tą stronę idź. proste
    Masz pytania, nie chcesz zaśmiecać forum, pisz na priv chętnie ci pomogę.

Uprawnienia umieszczania postów