Cytat Zamieszczone przez zdebik Zobacz posta
Idz w teren i zobacz co mozesz wyciagnac z golej lampy. Sam mam octe 120 i... z 2x600ex-rt nie ma rewelacji. Kazdy modyficator zabiera swiatlo ktorego i tak malo. Choc, jesli wyjdziesz o zlotej godzinie kto wie.

Najlepiej to chyba miec cos al'a profoto b1 lub b2, niestety ta cena...
Skoro tak, no to nie, nie będzie chyba sensu targać dodatkowego oświetlenia, do prostej sesji plenerowej. Skupię się tylko na emocjach w świetle zastanym. No chyba że trafi sie bardzo pochmurny dzień...

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez GalaktycznyMuczaczo Zobacz posta
Rób takie zdjęcia jakie ty chcesz, takie jakie czujesz, jeżeli klientowi podoba się twoja praca to nie kombinuj. Miałem ostatnio rozmowe z jedną parą która pokazała mi zdjęcia jakie chcą, wysłałem im link do portfolio, wytłumaczyłem im że efekt który oni chcą osiągnąć u mnie nie nie znajdą. Ja lampy mam tylko na dobłysk na ślubie na sali, w innym wypadku uzywam tego co mam i kreuje taki obraz jaki widzi aparat i oko. Jednak tak jak mówiłem, wszystko zalezy jaki masz styl, jezeli widzieli twoje pace i sa one bez lamp to w tą stronę idź. proste
Przez moment wydawało mi się, że te zdjęcia bez lamp, są mniej profesjonalne, ale powoli zaczynam rozumieć o co chodzi...